Κυριακή 29 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΟΙΝΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Νεοταξική ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΗΠΑ - ΕΕ σε βάρος των λαών

Πλήττονται εργασιακά - οικονομικά - κοινωνικά - δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες

Πριν λίγες μέρες, στην Ουάσιγκτον, στη Συνάντηση Κορυφής ΗΠΑ - ΕΕ, συναποφασίστηκαν σειρά νέων αντιλαϊκών και αντιδραστικών μέτρων. Το κακό δεν περιορίζεται στη «Συμφωνία για την έκδοση και τη δικαστική συνεργασία», που καταφέρνει άλλο ένα πλήγμα στις λαϊκές ελευθερίες. Τα δύο ιμπεριαλιστικά κέντρα επαναβεβαίωσαν τη συστράτευσή τους στο λεγόμενο αντιτρομοκρατικό πόλεμο, την έναρξη ενός νέου σταδίου τρομοκράτησης των λαών, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των λίγων.

Τα επιτελεία ΗΠΑ - ΕΕ επικέντρωσαν τις συζητήσεις τους στην «ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας», στο Μεσανατολικό, στο Ιράν, στο Ιράκ, στη «μη εξάπλωση των όπλων μαζικής καταστροφής», στη «δικαστική συνεργασία», σε εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές. Προσδιόρισαν την προτεραιότητα στους στόχους της ιμπεριαλιστικής τους δράσης σε λαούς και χώρες, όπως η Β. Κορέα, το Ιράν, η Παλαιστίνη, η Κούβα. Εθεσαν νέα αυταρχικά πλαίσια, φαλκιδεύοντας δημοκρατικές ελευθερίες.

Ο «Ριζοσπάστης» σήμερα, εκτός από τη συνάντηση στην Ουάσιγκτον, έχει ένα αφιέρωμα τόσο για την πορεία της Ελληνικής Προεδρίας το τελευταίο εξάμηνο, όσο και για τις αντιδραστικές αποφάσεις που πήραν οι «25» στη Σύνοδο Κορυφής στη Χαλκιδική, με αποκορύφωμα το κείμενο Σολάνα.

6 - 9 και το ειδικό ένθετο


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ