Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αντιστασιακούς

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, σύμφωνα με την απαίτηση των χιλιάδων μελών της, αλλά και όλων των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, αξιώνει από την κυβέρνηση, να καταθέσει άμεσα Σχέδιο Νόμου, που να τροποποιεί και να συμπληρώνει τη Νομοθεσία της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου Πολέμου, σύμφωνα με τις προτάσεις των ΕΑΜικών Αντιστασιακών Οργανώσεων που έχουν κατατεθεί με ψηφίσματα και υπομνήματα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα σχετικά προβλήματα.

Τα παραπάνω υπογραμμίζονται σε σχετικό ψήφισμα του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, στο οποίο τονίζονται και τα παρακάτω:

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, για άλλη μια φορά, διαπιστώνει ότι, αν και πέρασαν 58 χρόνια από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της αντιφασιστικής νίκης και 21 χρόνια από τη νομική αναγνώριση της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης - στη συνείδηση του λαού είχε αναγνωριστεί - η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει εκπληρώσει το εθνικό και ηθικό της χρέος για την ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αποκατάστασης της Εθνικής Αντίστασης και των αγωνιστών της. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αρνείται να δεχτεί αντιπροσωπεία των ΕΑΜογενών Αντιστασιακών Οργανώσεων για να συζητήσουν τα προβλήματα της Εθνικής Αντίστασης και των αγωνιστών της.

Κύρια αιτία που δεν ολοκληρώθηκε η ηθική και υλική αποκατάσταση της Εθνικής Αντίστασης και των Αγωνιστών της, είναι οι ατέλειες, ασάφειες, αντιφάσεις και παραλείψεις της Νομοθεσίας που αφορά στην Εθνική Αντίσταση, μετά την ψήφιση του Ν. 1285/1982 για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Το ίδιο ισχύει και με τη νομοθεσία που αφορά στον Εμφύλιο Πόλεμο. Γι' αυτό δεν αντιμετωπίστηκαν θετικά τα προβλήματα του ΔΣΕ και του Εμφυλίου Πολέμου.

Με το Σχέδιο Νόμου της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα, που είχαν αναλάβει τη δέσμευση όλα τα κόμματα της Βουλής να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για ψήφιση, βελτιωμένο και με τις τροπολογίες των αντιστασιακών οργανώσεων, συμπληρωνόταν θετικά η νομοθεσία της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου Πολέμου.

Ομως, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έφερε στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ζολώτα, αλλά απορρίπτει τη θετική αντιμετώπιση των άλυτων προβλημάτων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Κι αυτό με το πρόσχημα ότι όλα τα ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί και αν υπάρχουν κάποια που δεν αντιμετωπίστηκαν, η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει τη θετική λύση τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ