Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΚΡΟ: Οι οριστικές αποφάσεις στο έκτακτο συνέδριο

Στις 27 του Ιούνη πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα η 12η Ολομέλεια της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) με θέμα την προετοιμασία του κόμματος για τις προσεχείς βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Στις παραμονές της Ολομέλειας είχε κυκλοφορήσει κοινή έκκληση των 9 σημαντικότερων κομμάτων και κοινωνικών οργανώσεων που τάσσονται υπέρ της κοινής καθόδου με το ΚΚΡΟ. Στην έκκληση αυτή καλούνταν το ΚΚΡΟ να πάρει μια οριστική απόφαση υπέρ της συγκρότησης ενός ευρύτατου εκλογικού σχήματος με την αντίστοιχη ονομασία.

Τελικά η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΡΟ μόνο σε γενικές γραμμές επιβεβαίωσε το ζήτημα της κατεύθυνσης για κοινή κάθοδο με τις άλλες δυνάμεις της αριστερο-πατριωτικής αντιπολίτευσης, μεταθέτοντας τη λήψη των οριστικών αποφάσεων για τον τίτλο του εκλογικού σχήματος, το εκλογικό πρόγραμμα και τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, στο 9ο Εκτακτο Συνέδριο, που, όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο από τη στιγμή που ο Πρόεδρος Βλ. Πούτιν υπογράψει το σχετικό διάταγμα της προκήρυξης των εκλογών. Υπολογίζεται έτσι ότι το 9ο Συνέδριο του ΚΚΡΟ, το οποίο θα πρέπει και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από το ζήτημα της εκλογικής καθόδου, θα διεξαχθεί το πιθανότερο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΡΟ, για το ζήτημα εγκρίθηκε σχετική απόφαση, που τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Επίσης, η Ολομέλεια πραγματοποίησε ορισμένες αναγκαίες οργανωτικές αλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ