Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γλέντι στο Πεδίον του Αρεως

Ζωντάνια στο, καθόλου τυχαία, υποβαθμισμένο Πεδίον του Αρεως έδωσαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής εκατοντάδες κάτοικοι της γύρω περιοχής, οι οποίοι, με πρωτοβουλία της Επιτροπής για την Προστασία του Πεδίου του Αρεως, διοργάνωσαν γλέντι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μία από τις ομορφότερες, αλλά και πιο εγκαταλειμμένες γωνιές του Πάρκου, το θέατρο «Αλίκη». Πρόκειται για ένα αμφιθεατρικά χτισμένο θεατράκι, περιτριγυρισμένο από δέντρα, το οποίο, μολονότι θα μπορούσε να φιλοξενήσει πλήθος πολιτιστικών και ερασιτεχνικών εκδηλώσεων, παραμένει «πνιγμένο» στα ξερά χόρτα και στην αδιαφορία των αρμοδίων.

Με τη φροντίδα της Επιτροπής και των κατοίκων, ο χώρος έγινε αγνώριστος: Φωτίστηκε και γέμισε καρέκλες, ενώ τη διασκέδαση των επισκεπτών ανέλαβε ένα λαϊκό, μουσικό συγκρότημα και μία χορευτική ομάδα. Και βέβαια, οι κάτοικοι άδραξαν την ευκαιρία να φωνάξουν για άλλη μια φορά πως αγωνίζονται, ώστε το Πάρκο να παραμείνει «χώρος ανάσας και περιπάτου στην τσιμεντοκρατούμενη Αθήνα». «Τη γη δεν την κληρονομούμε από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας, γι' αυτό και πρέπει να την επιστρέψουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περικλής Λιανός, από την Επιτροπή Προστασίας, δανειζόμενος μια ινδιάνικη παροιμία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ