Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Η απάντηση στις 9 του Απρίλη να είναι κόκκινη

«Πρέπει οι εργαζόμενοι στις 9 του Απρίλη να στηρίξουν την πολιτική τους δύναμη. Να στηρίξουν το ΚΚΕ». Αυτή την προτροπή απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Θεοδώρου στις εργαζόμενες της πλεκτοβιομηχανίας «Μαλέρος», στην οποία περιόδευσε την περασμένη Παρασκευή το πρωί.

Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ αναπτύχθηκαν από τον υποψήφιο βουλευτή για πρώτη φορά μέσα στο χώρο του εργοστασίου. Βέβαια με εξορμήσεις και με τις θέσεις τους και το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, οι κομμουνιστές βρέθηκαν πολλές φορές έξω από την πόρτα της πλεκτοβιομηχανίας, στην προσπάθεια να έρθουν σε επαφή με τις εργαζόμενες. Γεγονός που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το κόμμα της εργατικής τάξης επιδιώκει, όχι μόνο προεκλογικά, να φτάσει η φωνή του σε κάθε χώρο δουλιάς, στον κάθε εργαζόμενο.

Εντονος ήταν ο προβληματισμός που επικράτησε στη διάρκεια της ομιλίας του υποψήφιου βουλευτή, ο οποίος ενημέρωσε τις εργαζόμενες σχετικά με τις εξελίξεις που δρομολογούν οι κυβερνώντες και οι υποστηρικτές τους για την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και γενικότερα για το σάρωμα που θα επιχειρηθεί στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

«Δείτε μόνο - τόνισε - ότι οι επίσημα άνεργοι φτάνουν τους 500.000 και σίγουρα είναι παραπάνω γιατί υπάρχουν και άνεργοι οι οποίοι δεν είναι γραμμένοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ. Τα μεροκάματα και αυτών που δουλεύουν παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Αν τους δώσετε την άδεια να κυβερνήσουν μετά τις εκλογές, το όριο για να βγούμε στη σύνταξη θα πάει στα 65. Επιπλέον θα αλλάξει και ο υπολογισμός της σύνταξης. Και ποιος θα μπορέσει να πάρει σύνταξη στα 65 με την ανεργία που υπάρχει και συνεχώς αυξάνεται».

Κάλεσε τις εργαζόμενες να συμμετάσχουν στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 23 του μήνα και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία είναι έκρυθμη, ήδη τις επόμενες μέρες θα μεταβούν και άλλα στρατεύματα εκεί».

Καταλήγοντας ο υποψήφιος βουλευτής υπογράμμισε: «Στο σημερινό σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα προς όφελός μας. Δεν πρέπει να τους επιτρέψετε να συνεχίσουν. Σ' αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή να απαντήσουμε ρίχνοντας κόκκινη ψήφο στην κάλπη. Να δυναμώσουμε το Λαϊκό Μέτωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ