Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΤΛΑΝΤΙΚ» ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Η τρομοκρατία δεν πέρασε

Αποφασιστική απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμών έδωσαν οι 10 εμποροϋπάλληλοι του υποκαταστήματος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ στο Πέραμα. Με τη στάση τους είπαν «ως εδώ» στον εργασιακό μεσαίωνα που επιχείρησαν να επιβάλουν σε βάρος τους οι εργοδότες. Ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του καταστήματος, όταν τα αφεντικά την περασμένη βδομάδα έφτασαν στο σημείο να απαιτήσουν να πληρωθούν από την τσέπη του προσωπικού τα πλαστά χαρτονομίσματα που είχαν βρεθεί στο ταμείο, απειλώντας ταυτόχρονα με δυσμενείς μεταθέσεις όσους αρνηθούν.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, οι εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ σαν μια γροθιά έκλεισαν την περασμένη Παρασκευή μέχρι τις 11 το πρωί το κατάστημα απαιτώντας όχι μόνο την ανάκληση της άθλιας απόφασης για την πληρωμή των πλαστών χαρτονομισμάτων, αλλά να τους δοθούν τα ρεπό που αυθαίρετα τους παρακρατούσε η εργοδοσία, τα επιδόματα ταμείου και συνολικά όλα όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Το κατάστημα άνοιξε μετά τις δεσμεύσεις του γενικού διευθυντή προσωπικού για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι μαζί με εκπρόσωπο της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων έκαναν και καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου αναμένεται εντός των ημερών να κληθεί η διεύθυνση.

Απευθυνόμενη, γενικότερα, στους εργαζόμενους του κλάδου, η διοίκηση του σωματείου σημειώνει: «Το δρόμο της αντίστασης και διεκδίκησης, τον έδειξαν οι εργαζόμενοι στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ στο Πέραμα. Σηκώστε το ανάστημά σας και μαζί με το Σωματείο σας, διεκδικήστε τα δικαιώματα που μας καταπατούν. Οσο πιο ενωμένοι είμαστε, όσο πιο οργανωμένα παλεύουμε, τόσο πιο αποτελεσματικός είναι ο αγώνας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ