Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ
Διασπαστικό σωματείο στήνει η ΠΑΣΚΕ

Τη διάσπαση του κλάδου των αποκλειστικών νοσοκόμων έβαλε στο μάτι, αυτή τη φορά, η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, καθώς, όπως αποκάλυψαν οι ίδιες οι εργαζόμενες, στελέχη της έχουν βγει στη «γύρα» μαζεύοντας υπογραφές για τη δημιουργία διασπαστικού σωματείου!

Την περασμένη Παρασκευή δυο μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στελέχη της ΠΑΣΚΕ πήγαν στο Νοσοκομείο της Αεροπορίας και, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενες που ήταν παρούσες, μάζεψαν τις αποκλειστικές νοσοκόμες για να τους ανακοινώσουν ότι ιδρύεται ένα νέο σωματείο (!) στο χώρο των αποκλειστικών με την επωνυμία Σωματείο Αποκλειστικών Νοσοκόμων Κρατικών Νοσοκομείων και Θεραπευτηρίων!

Το σωματείο, όπως ισχυρίστηκαν, θα έχει στόχο να εξασφαλίζει δουλιά στις Ελληνίδες εργαζόμενες κατ' αρχήν και κατόπιν στις αλλοδαπές, ενώ δε δίστασαν να ζητήσουν από τις εργαζόμενες να υπογράψουν λευκές κόλλες, προκειμένου να υλοποιήσουν τα βρώμικα σχέδιά τους! Βεβαίως, αρκετές εργαζόμενες παραξενεύτηκαν από το γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη περιοδεία, αλλά πολύ περισσότερο παραξενεύτηκαν γιατί δε συμμετείχαν συνδικαλίστριες από το σωματείο τους! Ετσι, τηλεφώνησαν και ενημέρωσαν τη διοίκηση του σωματείου για τη βρώμικη δουλιά που στήνει η ΠΑΣΚΕ.

Το Συνδικάτο Νοσοκόμων-Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης Ελλάδας «Ενωση Αλληλεγγύη» δηλώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσουν τα διασπαστικά σχέδια της ΠΑΣΚΕ. «Αυτό που τους πειράζει - τονίζει σε ανακοίνωσή του - είναι η αγωνιστική στάση μας, ότι δε χορεύουμε - όπως αυτοί - στους ρυθμούς αποδοχής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Οτι δεν είμαστε παραμάγαζο και υποτακτικοί συνομιλητές της πλουτοκρατίας. Οτι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας, οργανώνουμε την πάλη μας, διεκδικούμε. Διαδικασίες στις οποίες οι συγκεκριμένες δυνάμεις, όχι μόνον είναι απούσες, αλλά και τις υπονομεύουν γιατί δεν τις θέλουν».

Καταγγέλλει ανοιχτά στις εργαζόμενες: «Πρωτεργάτες και καθοδηγητές αυτής της βρώμικης δουλιάς είναι η ΠΑΣΚΕ και ορμητήριο των "αγώνων τους" το γραφείο του πολλαπλά αμειβόμενου Φελώνη, προέδρου του ΕΚΑ».

Καλεί τις εργαζόμενες να απομονώσουν τους γυρολόγους της διάσπασης και των ύποπτων συμφερόντων. «Γυρίστε την πλάτη - τονίζεται τέλος - σ' αυτούς που σας ζητούν την υπογραφή σας. Είναι υπογραφή-παγίδα, για να μας οδηγήσουν στα νύχια των κερδοσκόπων των δουλεμπορικών γραφείων και στην ανεργία. Θα τους το επιτρέψουμε; Σωματείο έχουμε. Συσπειρωνόμαστε σε αυτό, υπερασπιζόμαστε την ταξική μας ενότητα. Είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, μαζί με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, μέρος του οποίου είμαστε και εμείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ