Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Να μην προχωρήσει σε νέα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ η κυβέρνηση, απαιτεί, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Επί αρκετές βδομάδες τώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει ένα άθλιο θέατρο σε βάρος των εργαζομένων, και των καταναλωτών γενικότερα, σχετικά με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Γνωρίζουμε εξ άλλου ότι οι ανατιμήσεις, η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής της.

Η κοροϊδία των "παρατηρητών τιμών" συνεχίζεται με την απαίτηση της ΔΕΗ για αυξήσεις πάνω από 4% και τη δήθεν σθεναρή στάση της κυβέρνησης να μην εγκρίνει αυξήσεις πάνω από τον επίσημο πληθωρισμό.

Η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, σε συνδυασμό με την απελευθέρωση της ηλεκτρενέργειας και τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, έχουν ως αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι της χώρας μας να πληρώνουν όλο και πιο ακριβά αυτό το δημόσιο αγαθό (το ηλεκτρικό ρεύμα,) και τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ, χρόνο με το χρόνο να χειροτερεύουν, μαζί με τις συνθήκες εργασίας, οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις όπως επιβεβαίωσε η ζωή, είναι κίνδυνος - θάνατος στην κυριολεξία.

Η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, δε θα μπορούσαν τόσο εύκολα να υλοποιήσουν την πολιτική απελευθέρωσης της ηλεκτρενέργειας, και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αν δεν είχαν άλλοτε την ενεργητική και άλλοτε την παθητική υποστήριξη της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η οποία στάθηκε αρωγός της συγκεκριμένης πολιτικής.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη ριζική του αντίθεση στην απελευθέρωση της ενέργειας που προωθούν Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβέρνηση και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως η πρόταση για νέα ανατίμηση στα λαϊκά νοικοκυριά και στους μικρούς και μεσαίους αγρότες, στους βιοτέχνες και στους εμπόρους.

Αν η ΔΕΗ θέλει να κάνει ανατίμηση, ας την κάνει στο μεγάλο κεφάλαιο, στη μεγάλη βιομηχανία μόνο και αποκλειστικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ