Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
Απεργία σ' όλο το δίκτυο την Πέμπτη 3 του Ιούλη

Κάλεσμα της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» για πάλη συνολικά ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Motion Team

Με αιχμή τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ απεργούν την Πέμπτη 3 του Ιούλη οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στην απεργία και να δώσουν στον αγώνα τους περιεχόμενο που να εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί σε πάλη, συνολικά ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις. Σε ανακοίνωσή της, που κυκλοφόρησε μπροστά στην απεργία, σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα για την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και αυτή της ΝΔ και ταυτόχρονα να αξιολογήσουν τη στάση που κράτησε η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ.

Στην πρότασή της για το απεργιακό πλαίσιο που η παράταξη κατέθεσε στο τελευταίο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, και η οποία δεν έγινε αποδεκτή, η παράταξη σημείωνε ότι με την απεργία πρέπει: Να καταδικαστεί το νομοσχέδιο και τα μέτρα που περιλαμβάνει, ανοίγοντας συνολικά μέτωπο με την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν, η ΔΕΗ να είναι ο μοναδικός φορέας ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας, να ανήκει 100% στο δημόσιο και να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Οι εργαζόμενοι να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη νέα οδηγία, η οποία προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση και το διαχωρισμό της διανομής, καθώς και την κατάργηση των πρακτορείων.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι πρέπει να εναντιωθούν στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας για την οικιακή χρήση, τους αγρότες και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και να απαιτηθούν προσλήψεις του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού και άνοιγμα των σχολών της ΔΕΗ για την καλύτερη συντήρηση και λειτουργία του δικτύου.

Καταδικάζοντας το σχέδιο νόμου, η παράταξη υπογραμμίζει ότι με αυτό απαγορεύεται στη ΔΕΗ να πάρει μέρος σε διαγωνισμό για την κατασκευή καινούριων μονάδων για όσο καιρό κατέχει το 75%, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μέσα από ρυθμίσεις εξασφαλίζεται όχι μόνον η χρηματοδότηση των επενδύσεων αλλά και τα κέρδη των επίδοξων επενδυτών. Θεσπίζει τους εμπόρους ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι χωρίς να διαθέτουν μονάδες παραγωγής θα μπορούν να εισάγουν και να εξάγουν ηλεκτρική ενέργεια. Προαναγγέλλει νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές, μέσα από προεδρικά διατάγματα και επιβάλλει νέα αύξηση των τιμολογίων με τη μορφή «ειδικού τέλους».

Απαντώντας στους θιασώτες του «ανταγωνισμού» η παράταξη σημειώνει ότι «ο ανταγωνισμός είναι το βασικό εργαλείο κερδοφορίας των μονοπωλίων και χτυπήματος των εργασιακών σχέσεων», και υπογραμμίζει: «Οσο το συνδικαλιστικό κίνημα θα συμφωνεί με τις κεντρικές επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης, τόσο θα οπλίζεται το χέρι εκείνων που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, να προχωρούν σε νέα αντεργατικά μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ