Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
HONTOS CENTER
Περισσότερη δουλιά, λιγότερα λεφτά

Τη μεγάλη αγανάκτησή τους, εξέφρασαν οι εργαζόμενες στα Hondos Center στη Γλυφάδα, προς τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ Π. Βαμβακά και Γ. Πέρο, που περιόδευσαν εκεί

Τρομοκρατία, εξαντλητικά ωράρια, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, απλήρωτες υπερωρίες και φόβος για την επόμενη ημέρα, ήταν τα προβλήματα που επισήμαναν οι υπάλληλοι στο Hondos Center της Γλυφάδας, στους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ Πέτρο Βαμβακά και Γιώργο Πέρο, κατά τη διάρκεια περιοδείας τους, το Σάββατο το απόγευμα.

Το κλίμα απέναντι στους υποψήφιους βουλευτές από τις υπαλλήλους του πολυκαταστήματος ήταν ιδιαίτερα θερμό αναγνωρίζοντας ότι οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ είναι οι μόνοι που δίνουν σκληρούς αγώνες για τα προβλήματά τους. Ιδιαίτερα στους αγώνες που είχαν γίνει για την επέκταση του ωραρίου στα πολυκαταστήματα και που στην ίδια περιοχή είχαν γίνει δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην περάσουν τα σχέδια των πολυεθνικών.

«Θέλουν να μας κάνουν να δουλεύουμε παραπάνω ώρες χωρίς πληρωμή», «απολύουν τις παντρεμένες και προσλαμβάνουν νέες σε ηλικία που δεν έχουν δικαιώματα», «πώς να κάνουμε και να μεγαλώσουμε παιδιά, όταν η ζωή μας είναι σπίτι - δουλιά και εξαντλητικά ωράρια»... ήταν κάποια από τα λόγια αγανάκτησης, που εξέφρασαν πολλές γυναίκες υπάλληλοι στους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει βοηθήσει την ασυδοσία των εργοδοτών και στο χώρο τους.

«Οσο πιο ενισχυμένο βγει το ΚΚΕ από αυτές τις εκλογές τόσο θα μεγαλώσει η αντίσταση των εργαζομένων στις επιθέσεις που δέχονται στα δικαιώματά τους», επισήμανε ο Π. Βαμβακάς, τονίζοντας ότι, οι κομμουνιστές θα είναι εκεί και μετά τις εκλογές, για να συνεχίσουν τον αγώνα, ώστε να αποτρέψουν τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τα εξαντλητικά ωράρια χωρίς αποζημίωση και όλα τα προβλήματα που δημιουργούν.

Ο Γ. Πέρος , μιλώντας με εργαζόμενες, τους επισήμανε: «εμείς δικαιούμαστε να ζητάμε από τους εργαζόμενους την ψήφο τους, γιατί είμαστε οι μόνοι που ήμασταν δίπλα στα προβλήματά τους». Ο υποψήφιος βουλευτής, κάλεσε τις εργαζόμενες να τιμωρήσουν αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα και να ενισχύσουν ιδιαίτερα σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αντίσταση των εργαζομένων στα μέτρα ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων που ετοιμάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ