Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αρχισε το κόκκινο θεριό να βρυχάται»

Με τους πολίτες της Ριζούπολης συνομίλησαν χτες το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Πάσουλας

Κουβεντούλα, ένα κυριακάτικο πρωινό. Κάπως έτσι έμοιαζε η συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Ριζούπολης του ΚΚΕ χτες το πρωί, με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές Λιάνα Κανέλλη και Γιάννη Πάσουλα. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΚΟΒ υπήρξε μεγάλη και οι δύο ομιλητές έτυχαν θερμής υποδοχής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ. Πάσουλας, ο οποίος κατήγγειλε πως επιδιώκεται, μέσω της εκλογολογίας, να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τα προβλήματα και τα δεινά που τον περιμένουν στη μετα-ΟΝΕ εποχή. Κατήγγειλε τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα των εργαζομένων, στην κατάργηση του 8ωρου, στα αντιασφαλιστικά σχέδια που θα τεθούν σε υλοποίηση μετά τις εκλογές και υπογράμμισε: «Αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας κάθισαν στο στημένο κοινωνικό διάλογο και ξεπούλησαν κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Επιβάλλεται όλοι μας να αγωνιστούμε για την υπερψήφιση του ΚΚΕ. Γιατί ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ανάσα στο κίνημα και στο λαό, σημαίνει μάχη με καλύτερους όρους. Σημαίνει ώθηση στη συγκρότηση του Μετώπου».

Παίρνοντας το λόγο η Λιάνα Κανέλλη τόνισε «πρέπει να γίνουμε πολλοί, για να πολεμήσουμε αποτελεσματικά το θηρίο», υπογράμμισε πολλές φορές ότι «μας φοβούνται», κατήγγειλε ότι παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «άμα δείτε τις διαφημίσεις τους όλα τα προβλήματά σας έχουν λυθεί, για 30 δευτερόλεπτα, μετά επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα».

Στάθηκε, με τη σειρά της, στα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά σχέδια που ετοιμάζουν για το λαό και την εργατική τάξη, καυτηρίασε την παγκοσμιοποίηση και τη «νέα τάξη πραγμάτων», λέγοντας πως σ' αυτή «6.000.000 παιδιά στη Βρεττανία πεθαίνουν της πείνας, τα κέρδη τους γίνονται με ανθρώπινο καύσιμο»! Ειδική αναφορά έκανε και στα περί τρομοκρατίας και στο πώς στο όνομα αυτής ετοιμάζονται να χτυπήσουν τα λαϊκά κινήματα. Σημείωσε, όμως, πως «όσο υπάρχει ΚΚΕ δε θα μας δέσουν ποτέ. Κι αυτό φοβούνται, γιατί αυτές οι δυνάμεις ξυπνάνε κι άλλες».

Αναφερόμενη στις εκλογές, τόνισε πως γίνονται βιαστικά γιατί μετά έρχεται μια αντιλαϊκή καταιγίδα και στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Καταλήγοντας, όμως, υπογράμμισε: «Χρειάζεται μέτωπο, συστράτευση και στο χτίσιμο είμαστε καλύτεροι απ' αυτούς που ειδικεύονται στο γκρέμισμα. Σ' αυτή τη φάση το μέτωπο προχωρά με την ψήφο, ο καθένας μας να φέρει δύο ακόμα. Και να ξέρετε άρχισε και το κόκκινο θεριό να βρυχάται».

Αμέσως μετά άνοιξε διάλογος, τα θέματα που θίχτηκαν ήταν πολλά, ο Οτσαλάν, οι γερμανικές επανορθώσεις, οι συνεργασίες με τα μικρότερα κόμματα, η δημιουργία μισθοφορικού στρατού, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και πολλά άλλα.

Αναφορικά με τη συνεργασία μεταξύ των μικρών κομμάτων, θέμα που τέθηκε και από τους παρευρισκόμενους, η Λιάνα Κανέλλη τόνισε πως «υπάρχουν μικροί που θέλουν να γίνουν κορδόνια στα παπούτσια της εξουσίας, άλλαξαν ποτέ τα κορδόνια τα παπούτσια; Επειτα τι σημαίνει διεύρυνση, να πας σε δύο προκαθορισμένες δεξαμενές στο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ; Οχι εμείς θα πάμε στη μεγάλη δεξαμενή στο λαό».

Συμπληρώνοντας, ο Γ. Πάσουλας υπογράμμισε «εμείς χτυπάμε παντού, δε χαρίζουμε κανένα, αυτά τα κόμματα όμως είναι αναχώματα της αστικής τάξης, που εμποδίζουν τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, ώστε να μην κάνει το μεγάλο βήμα προς τα μας. Είναι δυνατόν, όπως μας λένε, να υπάρξει καλή ΟΝΕ; Η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου; Πού ήταν αυτοί οι κύριοι στους αγώνες; Από πού ως πού αποκαλούνται αριστεροί, από πού ως πού να τους έχει εμπιστοσύνη ο λαός;»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ