Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Χαράτσι» και για το... «Ολυμπιακό λίφτινγκ»!

Την ώρα που λιώνουμε στο κυκλοφοριακό και στο νέφος, το... «λίφτινγκ» μας μάρανε!
Την ώρα που λιώνουμε στο κυκλοφοριακό και στο νέφος, το... «λίφτινγκ» μας μάρανε!
Ενα νέο «χαράτσι» θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες πολυκατοικιών που έχουν την... ατυχία τα ακίνητά τους να βρίσκονται σε οδικούς άξονες και περιοχές που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Πρόκειται για χρήματα που θα πληρώσουν προκειμένου να γίνει η αισθητική αποκατάσταση και η συντήρηση των όψεων των κτιρίων - το λεγόμενο «Ολυμπιακό λίφτινγκ» - μόνο και μόνο για να μην... προσβληθεί η αισθητική των επισκεπτών της Ολυμπιάδας!

Το πρόγραμμα αυτό παρουσίασε χτες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, η οποία - προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι» - δήλωσε ότι το κόστος του «λίφτινγκ» θα επιδοτηθεί μέχρι 35% για τα συνήθη κτίρια, έως και 50% για τα διατηρητέα και ότι για το λόγο αυτό θα διατεθούν πιστώσεις 5 δισ. δρχ. Τα υπόλοιπα, δηλαδή πάνω από 7 δισ. δρχ. θα πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ή οι ενοικιαστές!.. Η υπουργός κάλεσε μάλιστα τους δήμους να συνδράμουν στο πρόγραμμα αφήνοντας, προφανώς, στο περιθώριο άλλα έργα, πολύ πιο χρήσιμα στους δημότες τους. Επιπλέον κατηγόρησε τους δημάρχους ότι δεν έχουν κατεβάσει τις διαφημιστικές πινακίδες από τις στέγες κτισμάτων, όπως είχαν υποχρέωση μέχρι τις 31 Αυγούστου 2002 και προανήγγειλε ένα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο ζήτημα αυτό.

Η μόνη που ενστερνίστηκε απόλυτα το πρόγραμμα για το «ολυμπιακό λίφτινγκ» ήταν - ποιος άλλος; - η δήμαρχος Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι δημιούργησε και κοινοπραξία που θα αναλαμβάνει την αισθητική αναβάθμιση όσων κτιρίων οι ιδιοκτήτες τους προστρέξουν σ' αυτήν, αλλά και την έκδοση, σε συνεργασία με τράπεζες, δανείων για την κάλυψη της δαπάνης τους για την ανάπλαση των προσόψεων!

Από την πλευρά τους, οι υπόλοιποι δήμαρχοι που έλαβαν το λόγο εστίασαν στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις τους και έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους δημότες από τον καλλωπισμό των κτιρίων. Ενδεικτική ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Νίκαιας, Στ. Μπενετάτου, ο οποίος υπογράμμισε χαρακτηριστικά στο τέλος της ομιλίας του: «Πριν δώσουμε χρώμα, να δώσουμε χρήμα». Προηγούμενα σημείωσε τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος του εξαιτίας των χρεών που άφησε η προηγούμενη διοίκηση, συμπληρώνοντας πως αυτό που «καίει» τη Δημοτική Αρχή είναι πώς θα πληρώσει τους μισθούς και τα επιδόματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ