Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Φρένο» στα σχέδια των φονιάδων

Κάλεσμα στους νέους να μπουν μπροστάρηδες στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα απηύθυνε από τη ΦΜΣ Αθήνας η ΕΕΔΥΕ

Ενα χρόνο μετά τους απάνθρωπους βομβαρδισμούς κατά του γιουγκοσλαβικού λαού, ο πόλεμος συνεχίζεται. Και η ελληνική κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, ανοίγει το δρόμο στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, ενώ το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ετοιμάζει πυρετωδώς την απάντησή του. Μια από τις πολλές εκδηλώσεις ενημέρωσης - παρέμβασης ήταν και αυτή που έγινε στο Φυσικομαθηματικό Τμήμα, με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας.

«Τα σύννεφα του πολέμου σκιάζουν για μια ακόμη φορά τη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να αλυσοδέσουν οι ιμπεριαλιστές, τους λαούς των Βαλκανίων», τόνισε ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Και κάλεσε τους φοιτητές να πάρουν μέρος στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη. «Το μέλλον ανήκει στη νεολαία και η νεολαία πρέπει να είναι μπροστάρης», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ροκ ήχοι του συγκροτήματος «Over dose» πυροδότησαν την ατμόσφαιρα, ενώ την ίδια στιγμή οι φοιτητές της ΠΚΣ υπογράμμιζαν την απόφασή τους να «μπει φρένο στα σχέδια των φονιάδων. Να μπει φρένο στην ελληνική κυβέρνηση, που για δεύτερη φορά παραχώρησε τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας μας, στους φονιάδες των λαών. Η δική μας απάντηση πρέπει να είναι δυναμική».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της αντιπολεμικής ταινίας: «Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ