Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Να φοβηθούν που ανεβαίνουν οι «κόκκινοι»

Συγκέντρωση με ομιλία του Αντ. Σκυλλάκου και χαιρετισμό του Δ. Μαυροδόγλου

Το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε χτες το πρωί, δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο για την πραγματοποίηση της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην Αργυρούπολη, με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στη Β` Αθήνας Αντ. Σκυλλάκο. Αλλωστε όπως είπε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο επίσης υποψήφιος βουλευτής Δ. Μαυροδόγλου «όπως δε μας τρόμαζαν παλιά τα βόλια των Γερμανών έτσι δε μας τρομάζει και το κρύο».

Η συγκέντρωση έγινε έξω από το εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αργυρούπολη και το σύνθημα «ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ» που φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, δείχνει τη θέλησή τους να κάνουν τα πάντα στην περιοχή τους προκειμένου από τις κάλπες των επικείμενων εκλογών, το ΚΚΕ να βγει ενισχυμένο. Για να «φοβηθεί το κατεστημένο επειδή ανεβαίνουν οι κόκκινοι», όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Αντ. Σκυλλάκος ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για μετά τις εκλογές με συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ αλλά και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ.

Αφού υπογράμμισε ότι λύση στην κατάσταση δεν μπορεί να είναι όσοι «πατάνε σε δύο βάρκες» (ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ), τόνισε ότι για να «γυρίσει ο τροχός» και να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η αντεπίθεση του λαού, πρέπει από τις επικείμενες εκλογές να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, η μόνη δύναμη που αποφασιστικά και μαχητικά αντιπαλεύει τη νέα τάξη πραγμάτων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Την ενίσχυση του ΚΚΕ φοβούνται, συνέχισε, και γι' αυτό τα μεγάλα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης έχουν φροντίσει να εξαφανίσουν το ΚΚΕ από τις οθόνες τους στηρίζοντας απροκάλυπτα το δικομματισμό.

Ο Αντ. Σκυλλάκος κατήγγειλε την κυβέρνηση για υποταγή στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή, υποταγή που φτάνει στο σημείο να διαθέτει αρκετά δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων για το λεγόμενο «Σύμφωνο Σταθερότητας». Χρήματα που θα διατεθούν σε όσες χώρες των Βαλκανίων υποτάσσονται στη Νέα Τάξη αλλά και σε όσους μέσα στη Γιουγκοσλαβία αντιπολιτεύονται τον Σ. Μιλόσεβιτς.

Στις μαύρες μέρες που περιμένουν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους μετά τις εκλογές, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Δ. Μαυροδόγλου καλώντας τους ψηφοφόρους να μη γίνουν συνένοχοι σ' αυτήν την προοπτική αλλά να αντιδράσουν ουσιαστικά ενισχύοντας το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ