Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Πρωτοφανής αστυνομοκρατία επί μια βδομάδα προηγήθηκε στα νησιά (ιδιαίτερα στην Ικαρία) της επίσκεψης Σημίτη.

* * *

Ενας πολυπρόσωπος μηχανισμός από αστυνομικούς, άνδρες της Ασφάλειας, ειδικές δυνάμεις, μέχρι και βατραχανθρώπους, έκανε εξονυχιστικό έλεγχο και προετοίμασε την άφιξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

* * *

Τη μέρα της επίσκεψης αποκλείστηκαν δρόμοι, αποσύρθηκαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, γίνονταν έλεγχοι κυκλοφορίας, ενώ για πρώτη φορά αρχηγός κόμματος σε προεκλογική περίοδο απέφυγε να έρθει σε επαφή με τον κόσμο, ν' ανταλλάξει κάποια χειραψία όπως συνηθίζεται.

* * *

Αντίθετα, ανέβηκε στο βήμα (τόσο στον Αγιο Κήρυκο όσο και στο Βαθύ), συνοδευόμενος μέχρι το τελευταίο του βήμα από άνδρες της προσωπικής του φρουράς και αποχώρησε με τον ίδιο τρόπο.

* * *

Στον Αγιο Κήρυκο, σε μια αποστροφή της σύντομης ομιλίας του, ο Κ. Σημίτης είπε και το εξής αμίμητο: «Οταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο είδα ότι υπήρχε εκεί το πρώτο από τα ελικόπτερα του "ΕΚΑΒ του Αιγαίου"! Τι είχε συμβεί; Απλούστατα την ίδια μέρα και λίγο νωρίτερα είχε φθάσει εκεί (εντελώς «τυχαία») το ελικόπτερο και έφυγε λίγο μετά την αναχώρησή του.

* * *

Στους Φούρνους οι εκεί επιτελείς του κομματικού μηχανισμού προσπαθούσαν επί μέρες να πείσουν το ΔΣ του Αλιευτικού Συλλόγου να οργανώσει θαλάσσια υποδοχή στον Κ. Σημίτη, που πήγε στο νησί με «ιπτάμενο δελφίνι».

* * *

Στη δικαιολογημένη άρνηση του Συλλόγου (ο οποίος μετρά ήδη 9 από τα 10 συνολικά γρι-γρι λιγότερα, λόγω απόσυρσης με επιδότηση της ΕΕ) προβλήθηκε και το εξής καταπληκτικό επιχείρημα: «Ετσι θα μας δουν απ' την τηλεόραση και θα έχουμε περισσότερο τουρισμό το καλοκαίρι». Τελικά η υποδοχή έγινε από καΐκια του ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ