Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
«Αντιδεξιά» ρητορική και επίθεση στο ΚΚΕ

«Στέλνουμε μήνυμα σιγουριάς και ελπίδας» (!) ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε χτες ο πρωθυπουργός για να επενδύσει την προεκλογική ομιλία που εκφώνησε στο Ηράκλειο, σε μια συγκέντρωση, που μάλλον θα πρέπει να απογοήτευσε τους διοργανωτές της. Την ώρα, βέβαια, που ο πρωθυπουργός μιλούσε περί ελπίδας και σιγουριάς, επί του ελληνικού εδάφους ήταν σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση απόβασης και μετακίνησης των δολοφόνων του ΝΑΤΟ προς το Κοσσυφοπέδιο...

Ο Κ. Σημίτης, περιστοιχισμένος από το πολυπληθές κυβερνητικό και κομματικό κλιμάκιο, δεν παρέλειψε κατά τη διάρκεια του λόγου του - πέραν της εκφώνησης των γνωστών ύμνων στην ΟΝΕ - να επιτεθεί εναντίον του ΚΚΕ: «Ο λαός θα καταδικάσει όσους θέλουν την κοινωνική σύγκρουση» (!), είπε με θράσος, διαστρεβλώνοντας τους αγώνες του ελληνικού λαού και συκοφαντώντας το ΚΚΕ που τους στηρίζει.

Φυσικά, στα σχέδια του πρωθυπουργού, ήταν να ενισχύσει από την Κρήτη και το κλίμα της τεχνητής δικομματικής πόλωσης. Ετσι, παράλληλα με την ένταση των τόνων έναντι της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή, ο Κ. Σημίτης - ξεχνώντας προφανώς ότι με το δικό του κόμμα πολιτεύεται ο Β. Κοντογιαννόπουλος - έφτασε να ζητήσει μια «καθαρή εντολή» από τους ψηφοφόρους στις 9 Απρίλη, για να μην υπάρξει, όπως είπε, η «επάνοδος της Δεξιάς» στην κυβέρνηση!

θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι η παραπάνω τακτική διαμόρφωσης μιας εικόνας δικομματικής κοκορομαχίας υπηρετείται πιστά και από τους αρχιτέκτονες των διαφόρων γκάλοπ, τα οποία αυξάνονται και πληθύνονται... Είναι ενδεικτικό ότι με αφορμή δυο ακόμα δημοσκοπήσεις που είδαν χτες το φως της δημοσιότητας και οι οποίες ήταν προσαρμοσμένες στη λογική του «ντέρμπι» μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι η καλλιέργεια ενός τέτοιου κλίματος ευνοεί την κυβέρνηση, καθώς μπορεί να ψαρεύει στα θολά νερά της «αντιδεξιάς» ρητορείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ