Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Θα «σπείρουν» κόκκινα ψηφοδέλτια

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα σε χωριά του νομού

Την υπόσχεση ότι θα «σπείρουν» κόκκινα ψηφοδέλτια στην κάλπη για να «φυτρώσουν» νέοι πιο δυναμικοί αγροτικοί αγώνες, έδωσαν οι αγρότες των χωριών Μάρκο, Μασχολούρι και Πύργος Καρδίτσας, τα οποία επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.

Οι κάτοικοι των χωριών, νέοι και γέροι, έσπευσαν στα καφενεία ν' ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, για τη σημασία των εκλογών, υποδεχόμενοι με εγκαρδιότητα και θέρμη τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος. Συστάσεις και γνωριμίες δε χρειάζονταν, καθώς είχαν γίνει στο μετερίζι του αγώνα και ζυμώθηκαν στα μπλόκα της «Βιοκαρπέτ», των Τεμπών, στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Εκεί όπου για μία ακόμα φορά οι αγρότες διαπίστωσαν ότι το μοναδικό κόμμα που βρίσκεται στο πλευρό τους και τους συμπαραστέκεται συνέχεια και με συνέπεια είναι το ΚΚΕ.

Κατά την επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ και σ' αυτά τα χωριά, επιβεβαιώθηκε η αύξηση της επιρροής του Κόμματος στους αγρότες της Καρδίτσας, που, ανεξαρτήτως ιδεολογικών αντιλήψεων, έχουν συνειδητοποιήσει ότι απαντοχή τους είναι το ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της εκλογικής ενίσχυσής του και της επανεκλογής κομμουνιστή βουλευτή στο νομό. Στις συζητήσεις που έγιναν, οι αγρότες εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και για την προεκλογική κοροϊδία που υφίστανται από τις ηγεσίες και των δύο κόμματων. «Αυτή η πολιτική είναι το χρηματιστήριο του ξεκληρίσματος», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους αγρότες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι βαμβακοπαραγωγοί, τα προβλήματα των οποίων, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Μπούτας, θα πολλαπλασιαστούν και θα οξυνθούν, καθώς ήδη έχει αποφασιστεί η μείωση των κοινοτικών δαπανών για τη βαμβακοκαλλιέργεια και η αύξηση του προστίμου συνυπευθυνότητας. Υπογράμμισε, επίσης, ότι όλα αυτά τα μέτρα εντάσσονται στις καταστροφικές αποφάσεις της «ΑΤΖΕΝΤΑΣ 2000», που στόχο έχουν το άγριο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών και τη δημιουργία των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων. Πρόσθεσε, δε, ότι το νομικό «οπλοστάσιο» ξεκληρίσματος είναι έτοιμο, αναφέροντας χαρακτηριστικά την «Τράπεζα Γης», την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, τη μετατροπή των συνεταιρισμών σε Ανώνυμες Εταιρίες.

Στις ομιλίες του ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ακόμα ότι τα μέτρα της λεγόμενης μετα-ΟΝΕ εποχής θα είναι σε χειρότερη κατεύθυνση, τόσο για τους αγρότες, όσο και για τ' άλλα λαϊκά στρώματα και θα εφαρμοστούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Κάλεσε τους αγρότες να «μαυρίσουν» με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ που εφάρμοσε την αντιαγροτική πολιτική, τη ΝΔ και τ' άλλα κόμματα που τη στηρίζουν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγροτικοί αγώνες, για να επανεκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στην Καρδίτσα και για ν' ανοίξει ο δρόμος της συγκρότησης του Λαϊκού Πατριωτικού Μετώπου Πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ