Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ανατέλλει η προοπτική του Μετώπου

Σε ένα καφενείο, στον Αγιο Νικόλαο, στη Νίκαια, κατάμεστο από οικοδόμους, μίλησε χτες το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ Σπύρος Χαλβατζής, σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Οικοδόμων Στήριξης του ΚΚΕ. Οι οικοδόμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής και συμμετείχαν στη συγκέντρωση, προκειμένου να ακούσουν τις θέσεις και προτάσεις των Κομμουνιστών, που στον κλάδο τους έχουν πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη των αγώνων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι οικοδόμοι στον Σπύρο Χαλβατζή. Μαζί με τον Σπ. Χαλβατζή ήταν και ο Ανδρέας Ζαζόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. «Το σίγουρο είναι ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πήραν σε αντίγραφο τις πολιτικές που απορρέουν από την ΕΕ και αυτές θα εφαρμόσουν πιστά μετά τις εκλογές», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής κατά την ομιλία του. Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές τόνισε ότι «αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για το μεγάλο κεφάλαιο, γιατί φοβάται την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος και περισσότερο γιατί βλέπουν στον ορίζοντα να ανατέλλει η προοπτική του Μετώπου που μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις του λαού και της νεολαίας».

Ο Σπύρος Χαλβατζής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί στη Γιουγκοσλαβία και τόνισε: «Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν. Εχουμε ζητήσει και επίσημα στη Βουλή και ζητάμε και σήμερα να αποσυρθούν όλα τα στρατεύματα από την περιοχή. Ηδη προωθούνται από το Λιτόχωρο άρματα μάχης». Κατήγγειλε την κυβέρνηση και τον υπουργό Αμυνας ότι ψεύδονται, όταν λένε, είπε χαρακτηριστικά, «με αφέλεια 100 πιθήκων και ύφος καρδιναλίων, γιατί φωνάζουν οι οργανώσεις, γιατί φωνάζει το ΚΚΕ, αφού πρόκειται για απλή άσκηση. Πρόκειται για κατευθύνσεις και εντολές που εκτελούν προκειμένου να καθυποτάξουν κάθε φωνή αντίστασης». Κάλεσε τους οικοδόμους να συμμετάσχουν στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 23 του μήνα.

Αναφερόμενος, πιο συγκεκριμένα, στα σχέδια που προετοιμάζονται το επόμενο διάστημα, τόνισε ότι ο λαός πρέπει να ξεχάσει κατ' αυτούς τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τα όποια συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Τόνισε δε ότι για την πολιτική που ασκείται και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν είναι άμοιρες των ευθυνών τους, καθώς η ΝΔ διεκδικεί την αυθεντικότητα του καλύτερου εκφραστή αυτής της πολιτικής. Ο ΣΥΝ συμφωνεί απόλυτα με την ΕΕ και διαφωνεί σε επιμέρους ζητήματα, ενώ με τον πυρήνα της ΕΕ συμφωνεί και το ΔΗΚΚΙ.

Σε ερώτηση ενός οικοδόμου, γιατί δεν ενώνεται το ΚΚΕ με τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, ο υποψήφιος βουλευτής απάντησε ότι «το ζήτημα δεν είναι σήμερα να πεις κάθομαι σε ένα τραπέζι και μιλάω με τα μικρά κόμματα. Δεν είναι ζήτημα μικρών και μεγάλων κομμάτων είναι ζήτημα πολιτικής, αυτή είναι η ουσία». Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση πολέμου στη Γιουγκοσλαβία ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε: «Το ζήτημα είναι ότι σήμερα αναπτύσσονται αγώνες και υπάρχει αντίσταση γι' αυτό και επιδίωξη τους είναι να την τσακίσουν να υποτάξουν κάθε λαό που τολμάει να αντισταθεί. Αν μεθαύριο στο συλλαλητήριο αντί για 10.000 συμμετέχουν 100.000 τότε θα ανησυχήσουν, θα προβληματιστούν για τις όποιες επιδιώξεις τους».

«Εμείς πιστεύουμε - κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής - και εδώ στη Β΄ Πειραιά που έχει παράδοση και παρότι θέλουν να παρουσιάσουν άλλη εικόνα, ότι το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί. Η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια άλλη κοινωνία. Είναι ανάγκη να φτιαχτεί το λαϊκό μέτωπο που είναι το αντίπαλο δέος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ