Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερώτηση απάντηση

- Γιατί εντείνεται η κυβερνητική προπαγάνδα ότι η ψήφος που δεν ενισχύει το ΠΑΣΟΚ είναι «χαμένη»;

Αυτή η προπαγάνδα δεν είναι καινούρια. Είναι μια έκφραση του διλήμματος ΠΑΣΟΚ ή ΔΕΞΙΑ και αποσκοπεί στον εκβιασμό της λαϊκής ψήφου, με το κάλπικο επιχείρημα ότι κάθε ψήφος που χάνεται από το ΠΑΣΟΚ, αν και δεν πάει στη ΝΔ, την ενισχύει γιατί αποδυναμώνει το ΠΑΣΟΚ. Είναι, επίσης, μια θεωρία που επιδιώκει να ενισχύσει και τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί, γιατί δεν αποσκοπεί στην πραγματικότητα στην αποδυνάμωση της ΝΔ. Εκβιάζει το λαό να ψηφίσει με μοναδικό κριτήριο την επιλογή κυβέρνησης ανάμεσα στα δυο κόμματα της πλουτοκρατίας, για να διαιωνίζεται η αντιλαϊκή πολιτική, νομιμοποιημένη από τους εργαζόμενους, αφού και τα δυο κόμματα έχουν την ίδια πολιτική. Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι στην κυβέρνηση, αν υποκύψει ο λαός στη θεωρία της χαμένης ψήφου, θα υποστηρίζουν ότι η πολιτική τους έχει την έγκριση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

Χαμένη για το λαό είναι η ψήφος που ενισχύει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Γιατί είναι ψήφος υπέρ της πολιτικής της ΟΝΕ. Της πολιτικής που επιβάλλει τις ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή την παράδοση των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, τους τομείς της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και άλλους ανάλογους τομείς στους επιχειρηματίες.

Χαμένη είναι η ψήφος και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, γιατί είναι ψήφος υπέρ της ανεργίας της φτώχειας της λιτότητας. Υπέρ της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της επιβολής του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης, της κατεδάφισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, του παγώματος των μισθών, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων. Είναι ψήφος που ξεκληρίζει την αγροτιά και τους ΕΒΕ.

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ είναι χαμένη, γιατί είναι ψήφος υπέρ της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων που δολοφονεί λαούς, υπέρ του ΝΑΤΟ, της παραμονής των πυρηνικών όπλων και των βάσεων στην Ελλάδα, υπέρ της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού, υπέρ της συμμετοχής στον πόλεμο των ευρωατλαντικών στα Βαλκάνια.

Ημόνη κερδισμένη ψήφος για την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους ΕΒΕ, τη νεολαία, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί είναι ψήφος ενίσχυσης της πολιτικής του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου. Είναι ψήφος αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα, στην πολιτική της ΟΝΕ, στη δολοφονική δράση της νέας τάξης και του πολέμου. Είναι ψήφος υπεράσπισης των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων του λαού, γιατί το ΚΚΕ, αλλά και οι συνεργαζόμενοι μαζί του, αντιπάλεψαν και γι' αυτό έχουν τη δύναμη να συνεχίσουν, όλες τις αντιδραστικές επιλογές της κυβέρνησης. Εχουν αποδείξει στην πράξη, μέσα από τους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες ότι είναι διατεθειμένοι να αντιπαλέψουν αποφασιστικά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι αυτή που ενισχύει το ΚΚΕ, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια δε συμβιβάστηκε, όπως τα άλλα κόμματα, με τη διαβόητη «παγκοσμιοποίηση» και «ανταγωνιστικότητα» που σημαίνουν πολιτική που ενισχύει την πλουτοκρατία. Αποκάλυψε ότι η συμμετοχή στην ΟΝΕ αυξάνει τη φτώχεια και την ανεργία. Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και τις επιλογές του σημαίνει συμμετοχή στον πόλεμο, ότι δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις στα πλαίσιά τους και δικαιώνεται.

Η επίθεση του κεφαλαίου θα συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και οδηγεί αντικειμενικά στη σύγκρουση με το λαό. Χωρίς αντεπίθεση του λαού, μια ρήξη με την πολιτική των επιχειρηματιών, θα 'ρθουν χειρότερες μέρες. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, ενισχύει τη λαϊκή δύναμη, το μέτωπο ενάντια στην καταστροφική για τα συμφέροντά του πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ