Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΕΕ
Απολογία Μπερλουσκόνι

ΡΩΜΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ο Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ανακοίνωσε χτες ότι το θέμα που είχε δημιουργηθεί έπειτα από τις προχθεσινές δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «έκλεισε», αφού ο Ιταλός πρωθυπουργός απολογήθηκε για τα σχόλιά του σε τηλεφώνημα που έκανε χτες στο Γερμανό ηγέτη.

Σύμφωνα με το Σρέντερ, ο Μπερλουσκόνι «εξέφρασε τη λύπη του για την επιλογή της έκφρασής του και την ατυχή παρομοίωση» του Γερμανού ευρω-βουλευτή Μάρτιν Σουλτζ με ναζιστή δεσμοφύλακα. Ο Σρέντερ πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω βήματα μπορεί να γίνουν για το σχόλιο του Ιταλού πρωθυπουργού, αποτελούν πλέον ευθύνη του Ευρωκοινοβουλίου και φυσικά ότι «ελπίζει πως η εξάμηνη ιταλική προεδρία της ΕΕ θα είναι επιτυχής».

Νωρίτερα ο Σρέντερ είχε ζητήσει από το βήμα της γερμανικής Βουλής την επίσημη συγγνώμη από την πλευρά του Ιταλού πρωθυπουργού. Παράλληλα οι δηλώσεις Μπερλουσκόνι είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις του γερμανικού αλλά και του ιταλικού Τύπου, αλλά και στελεχών κομμάτων που μετέχουν στον ιταλικό κυβερνητικό συνασπισμό. Μάλιστα μόνο ο επίσης γραφικός Ουμπέρτο Μπόσι, της ρατσιστικής «Λίγκας του Βορά», έκανε δηλώσεις υπέρ του πρωθυπουργού του. Ο ίδιος ο διαπλεκόμενος μεγιστάνας πάντως πριν την απολογία υποστήριζε ότι οι δηλώσεις Σουλτζ που τον «έθιξαν», είχαν ως πηγή την Αριστερά της χώρας του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ