Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβαλική Σύμη

Γ. Σπάθας - Β. Λέκκας
Γ. Σπάθας - Β. Λέκκας
Δεκάδες Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες του θεάτρου, του κινηματογράφου, της κλασικής, της σύγχρονης και της παραδοσιακής μουσικής θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς στις εβδομήντα εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φετινού «9ου Φεστιβάλ Σύμης». Το φεστιβάλ, που εκτός από τη Σύμη, διοργανώνει και εκδηλώσεις στην Αθήνα, την Ελευσίνα και τη Ρόδο, θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη.

Μεταξύ άλλων θα πάρουν μέρος οι: Γλυκερία (26/7 - επίσημη πρεμιέρα), Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νίκος Παπάζογλου, Βασίλης Λέκκας, Γιάννης Σπάθας, Μαριώ, Μανώλης Φάμελλος, Φωτεινή Δάρρα, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Αγγελική Καθαρίου, Κατερίνα Κτώνα, Κατερίνα Παπαδοπούλου κ.ά. Επίσης: το «Νέο Κουαρτέτο Κυδωνιάτης», το μουσικό σχήμα «Αναίρεση», μέλη της Ομάδας Λένας Γιγάντε, ο Βυζαντινός Χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, η Παιδική Πειραματική Χορωδία Ρόδου, η Χορωδία Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, η Κοινοτική Χορωδία Πέρα Χωρίου και Νήσου από την Κύπρο κ.ά.

Από τις ξένες συμμετοχές σημειώνουμε: του Κούρδου Ali Akbar Moradi, του συνόλου μουσικής δωματίου Laskarina Chamber Players, του δανικού κουαρτέτου SEASAND, των Sebastian Voltz και Fedele Antonicelli, στο πιάνο, του Duo Variete από τη Γερμανία και του χορευτικού συγκροτήματος ROMATITLAN από την Ιταλία.

Στις θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις του 9ου Φεστιβάλ της Σύμης παίρνουν μέρος η Μάνια Παπαδημητρίου, η Θεατρική Εταιρεία ΠΟΛΙΣ, η Θεατρική Ομάδα «Τσιριτσάντσουλες», η Αγάθη Καλτσα και η Λουκία Μιχαλοπούλου, ο Γιώργος Μεντζελόπουλος, αλλά και το Συμιακό Θέατρο που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια πολιτιστικής παρουσίας με έργα στη συμιακή διάλεκτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ