Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι Δελφοί του Απόλλωνα

«Ιων» από το Εθνικό, σήμερα, στους Δελφούς
«Ιων» από το Εθνικό, σήμερα, στους Δελφούς
Αφιερωμένες στο θεό του φωτός και της μουσικής, τον Απόλλωνα, είναι οι εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, που ξεκίνησαν χτες και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Ιουλίου, στους Δελφούς. Ξένοι και Ελληνες ειδικοί θα συζητήσουν στο διεθνές συμπόσιο με θέμα την «Απολλώνεια ποιητική» για το μέγεθος των επιδράσεων που άσκησε από τον ομφαλό της γης ο Απόλλων και το μαντείο του στην πολιτιστική, θρησκευτική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου.

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει, σήμερα, τη νέα του παραγωγή, τον «Ιωνα» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Νικολέτας Φριντζήλα, σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, σκηνικά - κοστούμια Διονύση Φωτόπουλου, μουσική Τάκη Φαραζή. Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Δημήτρης Οικονόμου, Χρήστος Λούλης, Νίκος Καραθάνος, Κοσμάς Φοντούκης, Αννέζα Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ουρανία Μπασλή, Μαρία Ναυπλιώτου, Νικολέτα Βλαβιανού κ.ά.

Αποσπάσματα από χαμένες τραγωδίες του Αισχύλου θα παρουσιάσει η ομάδα «Αττις» του Θόδωρου Τερζόπουλου, ενώ το Εθνικό Θέατρο του Λουξεμβούργου θα ανεβάσει αποσπάσματα από τα έργα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Χανς Γκίντερ Χέιμ. Η Ρούλα Πατεράκη σκηνοθετεί και ερμηνεύει την «Κασσάνδρα» της Κρίστα Βολφ.

Στο πολιτιστικό κέντρο Δελφών θα εγκαινιαστεί έκθεση με τίτλο «Η κληρονομιά του Απόλλωνα», με αντιπροσωπευτικά έργα των Ντε Κίρικο, Νταλί, Εγγονόπουλου, Χατζηκυριάκου - Γκίκα, Τσαρούχη, Σικελιώτη, Ψυχοπαίδη, Χρύσας, Τάκη, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ