Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Αντιδρούν στο ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας

Ο λαός της Καλαμαριάς, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, διατράνωσε τη θέλησή του να μην ξεπουληθεί η ακίνητη περιουσία που θα χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς και εξυπηρέτηση αναγκών του οικοδομικού συγκροτήματος του δήμου. Ηδη, ο δήμος καλείται να πληρώσει για τη διάνοιξη της οδού Πόντου, που χαρακτηρίζεται ως υπερτοπικής σημασίας, αποζημιώσεις οι οποίες φτάνουν σε τρομακτικά ύψη και επειδή αδυνατεί να καταβάλει τα ποσά που απαιτούνται άρχισαν πλειστηριασμοί σε βάρος του.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Δαμιανός Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Καλαμαριάς», τόνισε ότι ο σχεδιασμός της οδού Πόντου που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το αεροδρόμιο, πέραν των άλλων, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για το περιβάλλον και το κυκλοφοριακό της Καλαμαριάς.

Ο Δ. Παπαδόπουλος επέκρινε τη διοίκηση του δήμου για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της και σημείωσε ότι η συγκέντρωση έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού, όπως το είχε ζητήσει πολλές φορές η «Πρωτοβουλία Πολιτών». «Είμαστε εδώ - συνέχισε - για να απαιτήσουμε όλοι μαζί από την πολιτεία να πληρώσει ως οφείλει τους σχεδιασμούς της. Είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε όχι κόμματα ή πρόσωπα, αλλά πολιτικές».

Τέλος, ο Δ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τους κατοίκους της Καλαμαριάς να είναι έτοιμοι για αγώνες, όχι μόνο για το θέμα της Πόντου, αλλά και για τα άλλα μεγάλα θέματα που απασχολούν το δήμο, όπως τα στρατόπεδα Κόδρα και Νταλίπη, το ξεπούλημα της παραλιακής ζώνης και την ολοκλήρωση του γηπέδου του Απόλλωνα.

Στη συγκέντρωση, μίλησαν ο δήμαρχος Χρ. Οικονομίδης και όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Καλαμαριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ