Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΤΑ
Σύμβαση στα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής

Μια διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (2003-2004), που όχι μόνο δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά είναι ενταγμένη στους στόχους της κυβέρνησης και στις επιλογές της διοίκησης των ΕΛΤΑ, για την κατεδάφιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, υπέγραψε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Τη συμφωνία αυτή καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων ΕΛΤΑ».

Συγκεκριμένα, η παράταξη καταγγέλλει ότι «οι αυξήσεις για τα δυο χρόνια υπολείπονται κατά πολύ από τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση τις απώλειες του εισοδήματος και δεν αναπληρώνουν τη συμπίεση που δέχονται οι μισθοί από διάφορους παράγοντες (ακρίβεια, ευρώ κτλ.). Υπολείπονται ακόμα και από τις διακηρύξεις και το διεκδικητικό πλαίσιο της ίδιας της πλειοψηφίας της ΠΟΣΤ!».

Υπογραμμίζει επίσης: «Με τους όρους 4 και 5 σπεύδουν να υλοποιήσουν την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη συμφωνία για δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης και την ασφάλιση των εργαζομένων σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία».

Η «Δημοκρατική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους «να αντισταθούν στην ανατροπή εργασιακών-κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να μπουν εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ και της δημόσιας ασφάλισης. Να συστρατευθούν στους αγωνιστικούς στόχους του ΠΑΜΕ για ανατροπή των συσχετισμών υπέρ των ταξικών δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ