Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Στοιχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς

Η μη υποβολή στοιχείων, που έχει ζητήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεοράσεις από τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενδέχεται να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων, οι οποίες φθάνουν μέχρι και την ανάκληση της άδειας. Τα στοιχεία κυρίως αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών, τα μετοχολόγιά τους, καθώς και το πόθεν έσχες.

Το ΕΣΡ έχει καλέσει σήμερα σε ακρόαση, μεταξύ άλλων, εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ALPHA, STAR, ALTER και «Μακεδονία TV». Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το ΕΣΡ θα ζητήσει από τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών εξηγήσεις για μη «υποβολή των ζητηθέντων στοιχείων», ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει και στην επιβολή κυρώσεων.

Σύμφωνα με το ΠΔ 310/1996, αλλά και με διάταξη του νόμου Βενιζέλου, σε περίπτωση που οι τηλεοπτικοί σταθμοί παραλείψουν μετά την εύλογη προθεσμία που τους δίνει το ΕΣΡ, να υποβάλουν στοιχεία, το ΕΣΡ μπορεί να επισύρει ακόμη και την ανάκληση της αδείας τους. Το ΠΔ, επίσης, αναφέρει ότι οι μέτοχοι των τηλεοπτικών σταθμών και τα μέλη «οργάνων διοίκησης των εταιριών αυτών υποχρεούνται να υποβάλουν στο Τμήμα Ελέγχου και Διαφάνειας του ΕΣΡ τον Ιανουάριο κάθε έτους», συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία αφορούν τους μετόχους και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ