Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Χάρτα Σημίτη» (1): «Στη δραστική περικοπή των δαπανών του φετινού Προϋπολογισμού έως και 40% προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ανακόψει την άνοδο του ελλείμματος. Με δύο αποφάσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Φλωρίδη, που εκδόθηκαν την 1η Ιουλίου, λίγες μέρες πριν τον ανασχηματισμό, ψαλιδίζονται οι λειτουργικές δαπάνες ολόκληρου του δημόσιου τομέα, όπως και οι επιχορηγήσεις προς δημόσιους φορείς και κοινωνικές δράσεις. Από τις περικοπές δεν ξεφεύγουν ούτε τα κονδύλια που προορίζονται για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής όπως είναι ο τομέας της Παιδείας (μείωση λειτουργικών δαπανών ΑΕΙ-ΤΕΙ, σχολείων κ.λπ.), νοσηλευτικά ιδρύματα, προνοιακά ιδρύματα και γενικά όλες οι επιχορηγήσεις που καταβάλλονται σε δημόσιους φορείς (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

«Χάρτα Σημίτη» (2): «Την επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων θα επιδιώξει, από σήμερα κιόλας, ο υπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, καθώς έχει πλέον ελεύθερα τα χέρια του για να προωθήσει το πρόγραμμά του όπως το είχε σχεδιάσει... Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας, από τις ιδιωτικοποιήσεις που προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουλίου θα έχουν συγκεντρωθεί 1,8 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους. Θα απομένουν, επομένως, άλλα 1,2 δισ. ευρώ για το φθινόπωρο, ώστε να πιάσει ο κ. Χριστοδουλάκης τον στόχο των 3 δισ. ευρώ που έχει θέσει στον προϋπολογισμό. Για τα 1,2 δισ. ευρώ που θα απομένουν, ο βασικός αιμοδότης θα είναι και πάλι η ΔΕΗ, παρ' όλο που τίποτα δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί ακόμη για τη νέα αυτή μετοχοποίηση» (Ειρήνη Χρυσολωρά -ΝΕΑ).

«Χάρτα Σημίτη» (3): «Στα 15 εκατ. ευρώ (5 δισ. δραχμές περίπου) καθορίζεται ο "πήχης" της επένδυσης πάνω από τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διεκδικούν τη σύναψη "φορολογικών συμβάσεων" με το κράτος για εξασφάλιση φοροαπαλλαγών επί μία δεκαετία. Μέσα στον Ιούλιο προβλέπεται η κατάθεση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου, ενώ η έναρξη εφαρμογής του καθορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου φέτος. Επιπλέον, οι επενδύσεις άνω των 15 εκατ. ευρώ εκάστη, θα τυγχάνουν των φορολογικών ευεργετημάτων ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής στην οποία θα πραγματοποιούνται(ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με «πλεονάσματα» η αντιλαϊκή πολιτική (2014-12-13 00:00:00.0)
Κόβουν κι άλλο τις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα (2007-10-02 00:00:00.0)
ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; (2006-12-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-07-15 00:00:00.0)
Σειρά οι περικοπές λόγω υποτίμησης (1998-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ