Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνέχεια με 48ωρη απεργία

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν αύριο 9 και μεθαύριο 10 Ιούλη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά τους δικαιώματα. Η «Αγωνιστική Συνεργασία», με ανακοίνωσή της, καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και υπογραμμίζει ότι «είναι ανάγκη οι αγώνες να έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο και συνέχεια, να συντονίζονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να ακουμπάνε στον ελληνικό λαό».

Η παράταξη εκτιμά ότι η προηγούμενη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, στις 3 Απρίλη, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, αναφέρει, έστειλαν ηχηρό μήνυμα. Εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζουν ΝΔ και ΣΥΝ.

Η επιτυχία αυτή, τονίζει χαρακτηριστικά, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν την απογοήτευση που δημιούργησε η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ) που πρωτοστάτησε στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στη μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση, καλλιεργώντας ταυτόχρονα αυταπάτες, για δήθεν υγιή ανταγωνισμό.

«Αποδείχτηκε - σημειώνει - με περίτρανο τρόπο ότι η πολιτική της συναίνεσης, των κοινωνικών διαλόγων οδήγησε το συνδικαλιστικό κίνημα σε ήττα και τους εργαζόμενους σε απώλειες εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Σήμερα γίνεται φανερό ότι η γραμμή της ταξικής πάλης, η τακτική του ΠΑΜΕ, είναι η διέξοδος που μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, να δημιουργήσει προϋποθέσεις αντεπίθεσης».

Να σημειωθεί ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία» πρότεινε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό. «Οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις - τονίζει - στάθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στην πρώτη γραμμή της πάλης για την απόκρουση αυτής της πολιτικής. Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και η κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στις 24/6 έστειλε μήνυμα αντίθεσης στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης και της αύξησης των τιμολογίων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει η ΝΔ, να ενισχύσουν το μέτωπο των ταξικών δυνάμεων, να στηρίξουν το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ