Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Να καταδικαστεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης

Να υπάρξει άμεση συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ζητά με επιστολή της προς την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΚΑ, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία». Η ΔΑΣ ζητά άμεση συνεδρίαση προκειμένου να καταδικαστεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, να απορριφθεί η λογική αυτορρύθμισης της αγοράς, να παγώσουν οι ανατιμήσεις διά νόμου, να δοθεί αγωνιστική απάντηση ενάντια στις απολύσεις που προγραμματίζονται.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΑΣ σημειώνει στην επιστολή της: «Χιλιάδες απολύσεις έγιναν το προηγούμενο διάστημα και χιλιάδες προγραμματίζονται επίσης για το αμέσως επόμενο (πχ. "Σίσσερ Πάλκο", "ΥΒΟΝΝΗ", 100άδες από δήμους κλπ.), την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση επιδοτεί δεκάδες επιχειρήσεις για επενδύσεις στα Βαλκάνια πιστή στο σύμφωνο σταθερότητας. Οι συνεχείς ανατιμήσεις κατατρώγουν το εργατικό εισόδημα και τα δήθεν παρατηρητήρια τιμών αποτελούν πρόκληση στη νοημοσύνη των εργαζομένων».

Υπογραμμίζει δε, ότι «η κυβέρνηση με την ενθουσιώδη στήριξη της ΝΔ εξακολουθεί να πουλά εθνικό πλούτο που δημιουργήθηκε από την υπεραξία τούτης και προηγούμενων γενιών εργατών. Ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή νέα νομοσχέδια για τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, τη ρύθμιση του χρόνου εργασίας, προωθεί τα δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, για τα οποία αντί η πλειοψηφία να ανοίξει μέτωπο με την πολιτική της κυβέρνησης, προσπαθεί να διασπάσει το σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει ξεκινήσει αγώνα ενάντια στη "μαύρη εργασία", δημιουργώντας άλλο. Κατά τα άλλα επικαλείται την ενότητα».

Η ΔΑΣ καταγγέλλει κυβέρνηση - εργοδοσία που στο όνομα της νέας «μεγάλης ιδέας» του έθνους, της Ολυμπιάδας, ετοιμάζονται να πετάξουν στον «Καιάδα» κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών (π.χ., ωράριο εργασίας στο εμπόριο και στις ΔΕΚΟ, δικαιώματα στην απεργία και τη διαδήλωση κλπ). «Η κυβέρνηση - καταγγέλλει επίσης - εκθέτει το λαό μας και τους εργαζόμενους σε νέους κινδύνους. Μας φέρνει σε αντιπαράθεση με άλλους λαούς, π.χ. Κούβα - Ιράν - Συρία - Παλαιστίνη - Βόρεια Κορέα κ.ά., υπηρετώντας τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα και ενεργώντας από κοινού με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την ΕΕ, υπογράφει την αντιδραστική συμφωνία για την έκδοση εργαζομένων ως "υπόπτων" για να δικαστούν στις ΗΠΑ».

Καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η παράταξη θα συνεχίσει αποφασιστικά τη δράση της, για να αντιμετωπιστεί η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι το κείμενο της ΔΑΣ κατατέθηκε χτες στο προεδρείο της διοίκησης του ΕΚΑ, όπου και ορίστηκε συνεδρίαση της διοίκησης στις 21 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ