Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφυγή κατά του γηπέδου της ΑΕΚ

Σε δικαστικές περιπέτειες μπαίνει το γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς ο δήμος και κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας να ακυρωθεί η σχετική απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Γεωργίας, με την οποία επιτρέπεται η κατασκευή και επέκταση του γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς και η κατασκευή διάφορων άλλων χώρων πολλαπλών χρήσεων.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν πως δε στοιχειοθετείται η βεβαιότητα ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και πως η προσβαλλόμενη απόφαση των αρμοδίων υπουργών είναι αντίθετη με το νόμο 1650/86, επειδή το έργο δεν ανήκει στην κατηγορία έργων, για την οποία προβλέπεται να κατασκευαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι στη Ν. Φιλαδέλφεια προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 32.000 θέσεων, κλειστό γήπεδο μπάσκετ 7.000 θέσεων, δεύτερο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, δύο κλειστά γήπεδα βόλεϊ, καταστήματα, κινηματογράφοι κλπ.

Επίσης, ο δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η απόφαση για τη νέα κατασκευή και επέκταση του γηπέδου αντίκειται στις συνταγματικές επιταγές, επειδή επιτράπηκαν νέες χρήσεις γης με εμπορικό χαρακτήρα και ότι επιτρέπεται δόμηση «ουσιωδώς μεγαλύτερη από την υφιστάμενη».

Τέλος, υποστηρίζουν ότι από δηλώσεις του Ντ. Οσβαλντ, προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για την Ολυμπιακή προετοιμασία και του υπουργού Πολιτισμού Ε. Βενιζέλου προκύπτει ότι οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις της ΑΕΚ δε θα χρησιμοποιηθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ