Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πνίγονται συνεχώς στους Νέους Πόρους!

Αλλος ένας νέος άνθρωπος πνίγηκε, προχτές, στα ρηχά νερά της παραλίας των Νέων Πόρων Πιερίας, ενώ ένας ακόμα νεαρός, που κινδύνεψε σοβαρά να χάσει τη ζωή του, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση.

Νεκρός είναι ο Ηλίας Κρέτσιος, 20 ετών, από τον Τύρναβο, ο οποίος, ενώ βρισκόταν στην ακρογιαλιά κι «έπαιζε» με τα κύματα, αυτά τον παρέσυραν και «χάθηκε».

Το κακό έγινε ξαφνικά κι αναπάντεχα, χωρίς οι λουόμενοι που βρίσκονταν κοντά να το αντιληφθούν έγκαιρα. Κάποιοι που, καθυστερημένα, έσπευσαν να τον βοηθήσουν, δεν κατάφεραν να σώσουν τον άτυχο 20χρονο.

Την ίδια, περίπου, ώρα της ίδιας ημέρας, λίγο παραπέρα στην ίδια παραλία, ένας άλλος νέος, ο 17χρονος Δ. Σουλμετζίδης, από τον Τύρναβο κι αυτός, παραλίγο να έχει την ίδια «τύχη», καθώς παρασύρθηκε, ξαφνικά, από τα κύματα. Ευτυχώς, κάποιοι πρόλαβαν να τον σώσουν την τελευταία στιγμή και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι πνιγμοί στα ρηχά της παραλίας των Νέων Πόρων είναι συνεχείς και, τις περισσότερες φορές, οφείλονται στο γεγονός ότι η θάλασσα αγριεύει ξαφνικά - συχνά έχουμε και μπουρίνια - και σηκώνει επικίνδυνα κύματα, που παρασύρουν λουόμενους.

Το ίδιο έγινε πριν λίγες μέρες, όταν ένας 16χρονος έχασε τη ζωή του και άλλοι νεαροί κινδύνεψαν.

Κι ενώ την ίδια κατάσταση έχουμε κάθε χρόνο, οι αρμόδιοι αδιαφορούν και δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πρόληψη και την προστασία των λουόμενων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σ' αυτή την επικίνδυνη παραλία, που εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση, δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ