Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ - ΕΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις σωματείων

Πληθαίνουν οι καταγγελίες σωματείων και κοινωνικών φορέων που αντιδρούν στη συμφωνία ΗΠΑ - Ευρωπαϊκής Ενωσης για δικαστική συνεργασία και έκδοση προσώπων καθώς όπως τονίζουν αποτελεί πλήγμα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

«Με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, βιώνουμε μια ολομέτωπη επίθεση και καταστρατήγηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Η συμφωνία ΗΠΑ - Ευρωπαϊκής Ενωσης για την έκδοση και δικαστική συνεργασία που υπογράφτηκε από την ελληνική κυβέρνηση στις 25/6/2003, αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην κατεύθυνση αυτή». Τα παραπάνω υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Λογιστών Αθήνας.

Καταγγέλλει αυτές τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης - ΗΠΑ - ΕΕ και καλεί σε ενωτικό μαζικό αγώνα το λαϊκό κίνημα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να βάλουν φραγμό και με την πάλη τους να καταργήσουν αυτά τα αντιδημοκρατικά αντιλαϊκά μέτρα.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και όπως τονίζει, αυτή η απόφαση «έχει στόχο να πνίξει κάθε φωνή που θα ακούγεται σαν διαμαρτυρία για όσα συμβαίνουν στη χώρα». Υπογραμμίζει επίσης ότι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Πειραιά υπόσχονται ότι ο αγώνας τους θα είναι διαρκείας και εφ' όλη της ύλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ