Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ
«Απαράδεκτη κατάσταση» και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία

Εκθεση - βόμβα της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών

Εικόνες αθλιότητας αποτυπώνονται στην έκθεση του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας μετά το χτεσινό έλεγχο. Συνολικά βρέθηκαν 312 κιλά ακατάλληλα προϊόντα που προορίζονταν για σίτιση ασθενών, ενώ τα μαγειρεία αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η Νομαρχία Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου στις οποίες αναφέρονται ότι βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν 115 κιλά κατεψυγμένα φασολάκια, 94 κιλά κατεψυγμένες μπάμιες, 80 κιλά κατεψυγμένος αρακάς και 23 κιλά κατεψυγμένες αγκινάρες. Στην έκθεση για τα μαγειρεία αναφέρεται: «Από υγειονομικής απόψεως λειτουργούν σε απαράδεκτη κατάσταση και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Ευρέθησαν σκεύη σκωριασμένα, άχρηστα, ακάθαρτα, προθήκες ακάθαρτες, δάπεδα ακάθαρτα, σπασμένα, φθαρμένα και τοίχοι ρυπαροί και ακάθαρτοι. Ευρέθησαν εγκαταστάσεις επικίνδυνες με θύρες εισόδου ύψους 1,5 μέτρα. Απαράδεκτη είναι η λειτουργία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με συνέπεια να καταστρέφονται κατά απαράδεκτο τρόπο τρόφιμα και λαχανικά που προορίζονται για τους ασθενείς του νοσοκομείου».

Η νομαρχία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο έλεγχος έγινε στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Οπως έλεγαν πληροφορίες από τη νομαρχία, ο έλεγχος έγινε μετά από σχετικό ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού.

Πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας ανέφεραν ότι ο έλεγχος έγινε κατόπιν αιτήματος της διεύθυνσης του νοσοκομείου, επειδή υπήρξε κάποια διακοπή ρεύματος. Οι διευθύνσεις νοσοκομείων καλούν συχνά την αρμόδια υπηρεσία της νομαρχίας προκειμένου να πιστοποιήσει αλλοιωμένα τρόφιμα και να κάνει πρωτόκολλο καταστροφής τους. Σε διαφορετική περίπτωση, το λογιστήριο του κάθε νοσοκομείου δεν μπορεί να δικαιολογήσει καταστροφή τροφίμων που έχει ήδη πληρώσει.

Οποια κι αν ήταν η αιτία, εκείνο που καταγράφτηκε είναι τα αποτυπώματα της εγκατάλειψης μικρών νοσοκομείων απ' την κυβέρνηση. Ετσι, εκτός απ' τις τρομακτικές ελλείψεις, έρχεται με δριμύτητα στην επιφάνεια η αδυναμία της άμεσης λειτουργίας των γεννητριών σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός απέστειλε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη σχετική υγειονομική έκθεση, καθώς και το πρωτόκολλο δέσμευσης και καταστροφής. Απ' τη μεριά του ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής μόλις ενημερώθηκε έδωσε εντολή στον Γενικό Επιθεωρητή Υγείας Ν. Μπάλλα να «επιληφθεί το Σώμα Επιθεωρητών επί του προκειμένου, ως και άλλων συναφών περιπτώσεων και να υποβάλει το ταχύτερο σχετική έκθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ