Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ελλείψεις σε ειδικά σχολεία

Σε ζητήματα ειδικής εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας αναφέρονται οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας, με δύο Ερωτήσεις τους προς τον υπουργό Παιδείας

Την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Δημόσιου Ειδικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Βελεστίνο Μαγνησίας, σημειώνουν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας, προκειμένου να δοθεί στα παιδιά αυτά η ανάλογη εκπαίδευση, αξιοποιώντας τις κατακτήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής με την κατάλληλη υποδομή και τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα.

Οπως σημειώνουν, στην περιοχή έχουν τοποθετηθεί δύο εκπαιδευτικοί (στο 2ο Δημοτικό Φερών και 2ο Δημοτικό Ριζομύλου) που απασχολούν ένα μαθητή ο καθένας, 2 παιδιά μεταφέρονται με ταξί στο Ειδικό Σχολείο Αλμυρού (40 χλμ. μακριά), ενώ πολλά άλλα παιδιά, που δεν έχουν καταγραφεί (με βάση τη στατιστική), δεν πηγαίνουν καθόλου σχολείο.

«Για το παραπάνω κοινωνικό πρόβλημα, αίτημα της κοινωνίας και του Δήμου Φερών, αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής είναι η ίδρυση Ειδικού Σχολείου στο Βελεστίνο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά με ανάλογα προβλήματα - μέσα από συντονισμένη επιστημονική στήριξη - να αποκτήσουν τη δέουσα βοήθεια», σημειώνουν οι βουλευτές και ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος.

Με άλλη Ερώτησή τους οι ίδιοι βουλευτές αναφέρονται στα προβλήματα δύο ειδικών σχολείων (1ο Ειδικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 1ο ΤΕΕ ειδικής αγωγής) που λειτουργούν στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας, εξυπηρετώντας ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Οι δύο βουλευτές τονίζουν ότι από τη νέα σχολική χρονιά το 1ο Ειδικό Σχολείο θα λειτουργήσει ως 8θέσιο ολοήμερο σχολείο, «γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετες λειτουργίες και δαπάνες για την άκρως απαραίτητη απασχόληση δύο επιμελητών πρόνοιας που θα λειτουργούν και ως συνοδοί των μαθητών στο λεωφορείο σε όλες τις βάρδιες. Οι παραπάνω θέσεις, αν και προβλέπονται, δεν έχουν ακόμη προκηρυχτεί. Το σχολείο όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους επιμελητές πρόνοιας και ο Δήμος Ν. Ιωνίας αδυνατεί να επωμιστεί τις δαπάνες μισθοδοσίας των δύο παραπάνω λειτουργών, που φτάνουν τα 12.000 ευρώ», σημειώνουν.

Το 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, που πρωτολειτούργησε πέρσι, παρουσίασε πολλά κενά και ελλείψεις, μέρος των οποίων αντιμετωπίστηκε με έκτακτη επιχορήγηση από το δήμο ύψους 8.500 ευρώ για τις πρώτες άμεσες ανάγκες. Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση, στερείται ειδών και υλικών για τη λειτουργία των εργαστηρίων του τμήματος Γεωπονίας, των τομέων Φυσικής Αγωγής και Φυσιοθεραπείας, καθώς και εποπτικά μέσα. Προμήθειες δηλαδή ειδών και υλικών που προβλέπονται για τη λειτουργία των εργαστηρίων από την ίδρυση του σχολείου και που έως τώρα δεν έχουν αποκτηθεί. «Ως εκ τούτου προβάλλει άμεσα η ανάγκη ειδικής χρηματοδότησης ύψους 11.500 ευρώ για την προμήθεια των παραπάνω εποπτικών μέσων, ειδών και υλικών», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και καλούν τον υπουργό Παιδείας να πάρει άμεσα μέτρα για τη χρηματοδότηση των δύο ειδικών σχολείων για μαθητές με ειδικές ανάγκες της Μαγνησίας με τα απαραίτητα ποσά, ώστε με τη νέα χρονιά να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούνται άμεσα λύσεις στα κτιριακά προβλήματα της Ειδικής Αγωγής (2020-11-25 00:00:00.0)
Με ελλείψεις η Ειδική Επαγγελματική Εκπαίδευση (2019-09-27 00:00:00.0)
Απαιτούνται άμεσες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα (2010-07-16 00:00:00.0)
Ακατάλληλο κτίριο και άλλα προβλήματα (2009-11-10 00:00:00.0)
Τεράστια προβλήματα στα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Βελεστίνου και Αλμυρού (2008-08-22 00:00:00.0)
Κλειστό παραμένει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Μαγνησίας (2001-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ