Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Τιτάνας» ... σκέψης!

«Με την παγκοσμιοποίηση αυξάνουν βραχυχρόνια οι ανισότητες, όχι όμως - και αυτό πρέπει να τονιστεί - εις βάρος των φτωχών».

«Ηταν ευτυχής συγκυρία ότι η εξέλιξη αυτή (σ.σ.: η παγκοσμιοποίηση) συνέπεσε με την κατάρρευση του σιδηρού παραπετάσματος».

Τα παραπάνω δυο «μαργαριτάρια» περιέχονται σε ομιλία του κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας «Τιτάνας», για τον ...ευγενή «ρόλο των ελληνικών πολυεθνικών εταιριών».

Οχι ότι ο εν λόγω κύριος αποτελεί τίποτα το αξιοσημείωτο. Εντούτοις, επιλέξαμε να σας ενημερώσουμε για τα σοφά του λόγια αυτού του ...«τιτάνα» της σκέψης για δυο λόγους:

Πρώτον, διότι χτες ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την έκθεσή του για την ανθρώπινη ανάπτυξη, όπου διαπιστώνει ότι στον παγκοσμιοποιημένο «παράδεισο», από το 1990 και μετά, 54 αναπτυσσόμενες χώρες είδαν να βουλιάζουν ακόμα περισσότερο στη φτώχεια...

Δεύτερον, διότι οι επισημάνσεις (και ειδικά αυτές περί «σιδηρού παραπετάσματος») από τον κανακάρη του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου, επιβεβαιώνουν ότι - και επί «παγκοσμιοποίησης» - «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ