Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τιμιότητα» να σου πετύχει!

Και μόνο το γεγονός ότι τα μέτρα διαφύλαξης της «τιμής» του πολιτικού συστήματος εξαγγέλλονται έχοντας για προμετωπίδα μια καραμπινάτη πολιτική «ατιμία», ε, τότε τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν και για τη «δημοκρατία» τους και για το «καθαρτήριο» πνεύμα τους...

Εξηγούμαστε: Το να σχεδιάζεις νέο εκλογικό νόμο και να βαφτίζεις ως «αναλογικότερο» ένα εκκολαπτόμενο εκλογικό σύστημα που θα συνεχίσει να είναι καλπονοθευτικό - «θέλουμε σταθερές κυβερνήσεις» είπε χτες ο Κ. Σημίτης - ε, αυτό είναι μια εξαπάτηση πρώτου μεγέθους!

***

Επομένως τι θέλουν να μας πουν; Οτι το σύστημά τους είναι «άτιμο», ότι θα το κάνουν λιγότερο... «άτιμο», και επομένως η «λιγότερη» ατιμία συνιστά... τιμιότητα; Από πού κι ως πού; Από πότε το «ολίγον έγκυος» ισοδυναμεί με πιστοποιητικό «αγνότητας» στην πολιτική; Από πότε ο κλεμμένος - στην προκειμένη το ΚΚΕ - πρέπει να νομιμοποιεί τον «κλέφτη» επειδή ο «κλέφτης» είχε την... «τιμιότητα» (!) να τον κλέψει... λιγότερο; (Πράγμα που ούτε αυτό είναι βέβαιο, καθώς δεν έχουμε δει ακόμα τον εκλογικό νόμο για να ξεκαθαριστεί το «περισσότερο» ή «λιγότερο» της κλοπής)...

***

Το ΠΑΣΟΚ παίζει για μια ακόμα φορά με τον εκλογικό νόμο. Το ίδιο κάνουν κάθε φορά που φοβούνται ότι έρχεται εκλογική ήττα. Οσο για τα «αναλογικότερα» που λέει η κυβέρνηση, είναι τόσο κίβδηλα όσο και εκείνα τα «δημοκρατικότερα» που εκτοξεύει η ΝΔ, σε ανάλογα - δικά της - εκλογομαγειρέματα.

Το ΠΑΣΟΚ εκείνο που επιδιώκει είναι σε περίπτωση ήττας το 2004, να μπορεί να ξαναπαίξει στο κυβερνητικό παιχνίδι, εφόσον το 2005 προκύψουν εκ νέου εκλογές, λόγω αδυναμίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θέλει έναν εκλογικό νόμο «κομμένο και ραμμένο» σε αυτό το στόχο, ώστε μέσα από αυτή τη νέα καλπονοθεία να εντείνει τις πιέσεις στους αριστερούς ψηφοφόρους, προς δόξαν μιας δικομματικής πόλωσης διαρκείας.

Αυτή είναι η καθαρή και τίμια αλήθεια για τη νέα εκλογική «ατιμία» που σχεδιάζουν.


Ν.Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ