Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν έχει τέλος...

Γρηγοριάδης Κώστας

Εχουν μετατρέψει τα λαϊκά δικαιώματα σε αντικείμενα ρουσφετιού και αισχρής αγοραπωλησίας, εκμεταλλευόμενοι προκλητικότατα τα προβλήματα, που οι ίδιοι δημιουργούν με την πολιτική τους. Εχουν υποβαθμίσει την εργασία - αυτήν που εξανθρώπισε το είδος μας - σε ...απασχόληση και τον εργάτη σε ...απασχολήσιμο. Καθιέρωσαν ακόμη και την ...ενοικίαση εργαζομένων, το σύγχρονο δουλεμπόριο. Πήραν τη σκυτάλη της «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» από την κυβέρνηση της ΝΔ (1990 - '93) και μετέτρεψαν ακόμη και την ασφάλιση των εργαζομένων σε ανασφάλεια και εφιάλτη για το μέλλον και τα γηρατειά τους.

Υποβάθμισαν και υποβαθμίζουν συνεχώς και περισσότερο την Παιδεία, συνδέοντας το ρόλο της και την εκπαιδευτική διαδικασία με την «αγορά εργασίας». Κάνοντας τα δημόσια σχολεία εξεταστήρια παραγωγής ευπροσάρμοστων «αντικειμένων» προς εκμετάλλευση και όχι διαμόρφωσης ανθρώπινων προσωπικοτήτων, με μόρφωση, αξίες και ιδανικά.

Μετέτρεψαν και μετατρέπουν συνεχώς και περισσότερο το αναφαίρετο δικαίωμα στην Υγεία σ' ένα κοινό εμπόρευμα, το οποίο πωλείται και αγοράζεται, είτε επισήμως είτε ανεπισήμως κι αλίμονο σ' όποιον δεν αντέχει η τσέπη του.

Εχουν αναγορεύσει τους νόμους της αγοραίας ζούγκλας και τα «ιδιωτικοοικονομικά» κριτήρια - με άλλα λόγια, την άγρια εκμετάλλευση και τον απάνθρωπο ανταγωνισμό, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, το «άρπαξε να φας και κλέψε να 'χεις», κλπ., κλπ. - σε σύστημα ...αξιών της κοινωνίας.

Και όχι μόνον αυτά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ