Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Καπιταλιστική απειλή: «Μέσα στο θερινό αθηναϊκό καμίνι, με τη δεδομένη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από την κυκλοφορία των οχημάτων και τους ρύπους των βιομηχανιών, τα ολυμπιακά έργα προσθέτουν το δικό τους επιβαρυντικό φορτίο για την υγεία των Αθηναίων. Συγκλίνουσες επιστημονικές μετρήσεις διαγιγνώσκουν "μετάλλαξη του νέφους", εννοώντας ότι στο γνωστό οξείδιο του θείου έχουν προστεθεί πολύ απειλητικότεροι για τη δημόσια υγεία ρύποι διαφόρων αιωρουμένων στην ατμόσφαιρα μικροσωματιδίων, που εισέρχονται στους πνεύμονες και θεωρούνται υπεύθυνα για πλήθος καρδιαγγειακών, αναπνευστικών παθήσεων και αλλεργιών» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

Ελαστικές εργασιακές σχέσεις: «H εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η αγορά εργασίας, με την εμφάνιση των νέων μορφών απασχόλησης, αλλά και την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για χορήγηση άδειας υπερωριακής εργασίας, αποτυπώνονται στην έκθεση πεπραγμένων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) του έτους 2002. Στην έκθεση διαπιστώνεται αύξηση στις νέες μορφές απασχόλησης (391.949 συμβάσεις), αφού οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ κατέγραψαν 35.444 συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, 207.237 συμβάσεις μερικής απασχόλησης, 16.859 συμβάσεις έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών και 1.935 συμβάσεις παραγωγής κατά μονάδα εργασίας» (Ηλ. Γεωργάκης - «ΝΕΑ»).

Αγωνία...«Ενταση συνεχίζει να χαρακτηρίζει τις σχέσεις των συνεταίρων εκδοτών στην κορυφή του "Μέγκα Τσάνελ" και άδηλο παραμένει το μέλλον του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης κ. Νικ. Χατζηνικολάου, ο οποίος τελεί υπό παραίτησιν, απέχοντας από τα καθήκοντά του μέχρι την προσεχή Τρίτη, οπότε θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας "Τηλέτυπος" προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις. Μεταξύ των τεσσάρων εκδοτών καταβάλλονται προσπάθειες για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, αν και ο κ. Χατζηνικολάου επιμένει πως δεν μπορεί να αποδεχθεί "καθεστώς επιτροπείας"» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ