Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ «ΧΑΡΤΙ»

Η ΕΝΤΟΛΗ...«Δέκα μήνες αλλαγών ετοιμάζει η κυβέρνηση ξεκινώντας από ένα ισχυρό πακέτο θερινών ιδιωτικοποιήσεων και μετοχοποιήσεων... Σε σειρά συσκέψεων με τους κ.κ. Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Βερελή και Α. Τσοχατζόπουλο, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης έδωσε χτες εντολή να προχωρήσουν αμέσως και να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της νέας Ολυμπιακής (η οποία θα αντικαταστήσει τον χρεοκοπημένο εθνικό αερομεταφορέα), τη μετοχοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (με ή χωρίς τη συνεργασία της Τραπέζης Αττικής) και την ίδρυση έξι εμπορευματικών κέντρων από κοινού με ιδιώτες επιχειρηματίες. Λέγεται ότι θα ακολουθήσει η διάθεση νέων πακέτων μετοχών στην ιδιωτική αγορά από τις τράπεζες που βρίσκονται ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο» (Ι. Κ. Πρετεντέρης - «ΒΗΜΑ»).

ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΡΤΙ: «Ισχυρό χαρτί επιχειρεί η κυβέρνηση να καταστήσει ξανά την οικονομία, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Ο κ. Σημίτης επιθυμεί να εντατικοποιήσει τους ρυθμούς παραγωγής του οικονομικού έργου στο εναπομείναν δεκάμηνο μέχρι τις εκλογές, προσδοκώντας να εισπράξει σημαντικά οφέλη από την ανάκαμψη της οικονομίας» (Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλος - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΟΥΣ: «Μέτρα για την ενίσχυση της αγοράς και της κοινωνικής συνοχής, δρομολόγησε χτες η κυβέρνηση μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους των πολιτικών εξελίξεων, στην οικονομία, καθώς κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να αναστραφεί το κλίμα στο εκλογικό σώμα» («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

ΤΑ «ΕΜΠΟΔΙΑ»...«Γεμάτος εμπόδια αποδεικνύεται ο δρόμος για τις διακοπές: οι βενζινοπώλες κήρυξαν απεργία διαρκείας αρχίζοντας τη Δευτέρα, ενώ απεργίες ενδέχεται να υπάρξουν και στα πορθμεία...» (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ: «Μέχρι και δέκα φορές ακριβότερο καταλήγει στον καταναλωτή το εμφιαλωμένο νερό σε σχέση με την τιμή με την οποία φεύγει από το εργοστάσιο της εμφιάλωσης! Περίπου 500 εκατομμύρια μπουκάλια του μισού λίτρου πωλούνται κάθε χρόνο: τουλάχιστον το 80% της ποσότητας διακινείται από περίπτερα και μίνι μάρκετ σε τιμή που κυμαίνεται από 40 έως 90 λεπτά. Από το εργοστάσιο ξεκινά μόλις με 8-10 λεπτά!» («ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ