Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ου παντός πλειν...

Ο τουρισμός - λένε, συχνά, οι κυβερνώντες - είναι η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας κι απ' αυτόν περιμένει να εισπράξει η εθνική οικονομία. Ομως, ενώ τα «μεγάλα λόγια» περισσεύουν, έργα δε βλέπουμε, καθώς η κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι χρειάζεται, ώστε να μπορέσει ο τουρισμός ν' αναπτυχθεί σε σωστές βάσεις και να προσφέρει στο τόπο μας ό,τι κι όσο μπορεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κάνει τίποτα για την εξασφάλιση μιας στοιχειώδους υποδομής στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας, αν και είναι πανθομολογούμενο πως χωρίς υποδομές ο τουρισμός δεν μπορεί ν' αναπτυχθεί και να λειτουργήσει.

Πώς μπορεί, για παράδειγμα, ν' αναπτυχθεί και ν' αποδώσει τα αναμενόμενα ο τουρισμός στις Βόρειες Σποράδες και στο Πήλιο - δυο από τις πιο γνωστές τουριστικές περιοχές στη χώρα μας - όταν η μετάβαση στα νησιά είναι άκρως προβληματική, επειδή τα δρομολόγια των πλοίων είναι πολύ λίγα και τα ναύλα πανάκριβα, ενώ στο πανέμορφο βουνό των Κενταύρων δεν έχει εξασφαλιστεί η ιατρική φροντίδα, επειδή τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία υπολειτουργούν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ