Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ομόφωνο «όχι» στην απελευθέρωση του ωραρίου...

... ύστερα από πρόταση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας

Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων για το ωράριο
Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων για το ωράριο
Την πρόταση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) να καταδικαστούν τα σχέδια απελευθέρωσης του ωραρίου στα καταστήματα, καθώς κάτι τέτοιο θα ευνοήσει την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των πολυεθνικών εις βάρος των μικρών καταστηματαρχών, ενέκρινε ομόφωνα προχτές, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών.

Το θέμα έφεραν στο συμβούλιο οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, Θανάσης Παφίλης και Ηλίας Νικολόπουλος, μετά από την έκφραση των κυβερνητικών προθέσεων να απελευθερωθεί πλήρως το ωράριο, κάτι που ξεκίνησε με πρόσχημα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη συνεδρίαση, παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Φέτσης, ο οποίος εξήγησε πως η εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου, όχι μόνο θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος (π.χ. προσωπικό) για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και θα μετακυλήσει τεράστιο κομμάτι του τζίρου από τα μικρά στα μεγάλα καταστήματα. Ενδεικτικά σημείωσε ότι, ήδη, στον τομέα των ηλεκτρικών ειδών, 6 επιχειρήσεις ελέγχουν το 45% της αγοράς! Τέλος, υπογράμμισε πως σε τέτοιες συνθήκες, η προσωπική και κοινωνική δραστηριότητα των μικροεπιχειρηματιών, περιορίζεται.

Ο Ηλίας Νικολόπουλος, στην τοποθέτησή του τόνισε πως «η ΝΑΣ αντιτίθεται κατηγορηματικά στην απελευθέρωση του ωραρίου, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα εντατικοποιηθεί η εργασία». Πρέπει ακόμα να σημειωθεί πως, η ΝΑΣ ήταν η μόνη παράταξη, που με σαφήνεια επισήμανε πως, η περίοδος των Ολυμπιακών Αγώνων δεν πρέπει να αποτελέσει εξαίρεση. Αλλωστε, η ΝΑΣ, έχει τονίσει επανειλημμένα σε ανακοινώσεις της πως «με την απελευθέρωση του ωραρίου, επιδιώκεται με κάθε τρόπο η αύξηση των κερδών, η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αγοράς, και εν τέλει, η μονοπώληση της αγοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ