Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντάσεις και αντεγκλήσεις προκάλεσε η πολιτική αγωγή

Ενταση προκλήθηκε χτες στη δίκη της «17Ν», όταν κατά την εξέταση μάρτυρα υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ηλίας Αναγνωστόπουλος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των Αμερικανών θυμάτων της «17Ν» και την οικογένεια του Βρετανού ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς, επιχείρησε να αφήσει υπονοούμενα για το ζεύγος Κουφοντίνα - Σωτηροπούλου αναφορικά με τον τρόπο που συμπεριφέρονταν στον Αλβανό που υποαπασχολούσαν στο κτήμα τους στην Κερατέα.

Συγκεκριμένα, κατά την εξέταση του δασκάλου για παιδιά με ειδικές ανάγκες και φίλου του Δ. Κουφοντίνα, Κώστα Παντελίδη, ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος υπό μορφή ερωτήσεων υπονόησε ότι ο κατηγορούμενος και η σύζυγός του εκμεταλλεύονταν τον Αλβανό που υποαπασχολούσαν. Τα υπονοούμενα αυτά προκάλεσαν την οργή της Αγγελικής Σωτηροπούλου, η οποία σε έντονο ύφος εξήγησε ότι όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκαν τον Αλβανό αλλά και τον βοήθησαν, παρέχοντάς του τζάμπα στέγη, πληρώνοντας τον για τις εργασίες που έκανε και ασφαλίζοντάς τον στον ΟΓΑ. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ωρύεστε. Ο λαός μας λέει ότι "όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται", ήταν η απάντηση του Η. Αναγνωστόπουλου, για να προκαλέσει νέο κύμα οργής από την κατηγορουμένη, η οποία απάντησε στο συνήγορο χαρακτηρίζοντάς τον πληρωμένο από τους Αμερικανούς. Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση του προέδρου, ο οποίος απείλησε την Α. Σωτηροπούλου ότι αν ξαναμιλήσει έτσι θα τη στείλει στο κελί της.

Κατά τ' αλλά η υπόλοιπη διαδικασία κύλησε ομαλά. Ο Κ. Παντελίδης που κατέθεσε για τον Δ. Κουφοντίνα εξήρε τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου και μίλησε με συγκινητικά λόγια γι' αυτόν, δείχνοντας ότι είχαν ισχυρούς φιλικούς δεσμούς.

Για την Αγγελική Σωτηροπούλου κατέθεσε η οικογενειακή της φίλη Ελένη Περγιαλιώτη, η οποία απέκλεισε η κατηγορούμενη να έχει σχέση με την «17Ν», διότι πέραν των άλλων έχει αυθόρμητο και έντονο χαρακτήρα. Τον Δ. Κουφοντίνα η μάρτυρας τον παρουσίασε σαν έναν πολύ τρυφερό άνθρωπο.

Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της δίκης - και για να απαντήσει σε σχόλιο του Η. Αναγνωστόπουλου- ο Δ. Κουφοντίνας ξεκαθάρισε ότι στην απολογία του δε θα μιλήσει για τις ενέργειες της «17Ν».

Τελευταίος μάρτυρας, αυτός υπέρ του Γ. Σερίφη, κατέθεσε χτες ο Αντώνης Καράς, πρώην μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο μάρτυρας εξήρε την προσωπικότητα του κατηγορουμένου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Σερίφης είχε ένα λεξιλόγιο. Κατήγγελλε παντού τους "πιστολάδες" είτε αυτοί ήταν από την έννομο τάξη, είτε όχι. Επέμενε ότι ένα κίνημα πρέπει να είναι μαζικό και ότι είναι αυτοί που γνωρίζονται μεταξύ τους. Ελεγε πάντα στους συνδικαλιστές ότι αν δε γνωρίζεις πώς δουλεύει ο άλλος δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματά του». Αναφερόμενος στη σύλληψη του Γ. Σερίφη για Συμμετοχή στη «17Ν» είπε ότι τότε πολλοί νόμισαν ότι έγινε «για να μην τον βουτήξουν οι Αμερικανοί».

Η δίκη διακόπηκε πρόωρα, λόγω διακοπής ρεύματος, ενώ δεν εμφανίστηκε σ' αυτήν ο Σ. Ξηρός που χθες αποχώρησε, διαμαρτυρόμενος ζητώντας να του στείλουν την απόφαση στον κελί του όταν αυτή εκδοθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ