Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σημίτης και Πετσάλνικος συζήτησαν για προαγωγές

Για τις επικείμενες προαγωγές στη Δικαιοσύνη συζήτησαν χτες για μια ώρα οι Κ. Σημίτης και Φ. Πετσάλνικος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος κατέθεσε τις προτάσεις του στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, ενώ σύντομα αναμένεται το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφασίσει για το νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς και πέντε αντιπροέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων, τριών του Αρείου Πάγου, ενός του Συμβουλίου της Επικρατείας και ενός του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Φ. Πετσάλνικος ανέφερε ότι οι προαγωγές πάντα είναι μια δύσκολη διαδικασία για τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι κατέθεσε στον πρωθυπουργό μια πρώτη εισήγηση.

Από τον Αρειο Πάγο αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης εκτός από εισαγγελέα Ε. Κρουσταλάκη, οι αντιπρόεδροι Ε. Περλίγκας και Κ. Τσαμαδός, από το ΣτΕ αποχώρησε ο πρόεδρος του Ε' Τμήματος Κ. Γ. Χαλαζωνίτης, ενώ θα καλυφθεί και μια θέση αντιπροέδρου που παραμένει κενή στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστεροι για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι ένας από τους νυν αντιπροέδρους του ΑΠ Δ. Σουλτανιά και Δ. Λινό, καθώς και ο αρεοπαγίτης Αθ. Κρητικός, ενώ στο ΣτΕ τη θέση του Κ.Γ. Χαλαζωνίτη στην προεδρία του Ε' Τμήματος αναμένεται να καταλάβει ο Κ. Μενουδάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ