Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μειωμένος ο τουρισμός στον Πόρο

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πόρου και σχετίζονται με τη φθίνουσα πορεία του τουρισμού, τη λειτουργία του πορθμείου και το κλείσιμο των σφαγείων, φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, Εμπορικής Ναυτιλίας και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη και Αντ. Σκυλλάκος.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές σημειώνουν στην Ερώτησή τους: «Εξαιτίας της ανυπαρξίας τουριστικής κίνησης, ο τουρισμός στην περιοχή φθίνει χρόνο με το χρόνο. Τα τελευταία έξι χρόνια η τουριστική κίνηση έχει μειωθεί 80% περίπου ενώ από πέρυσι μέχρι φέτος η μείωση είναι 20 - 25%». Οπως συμπληρώνουν οι βουλευτές, κάτοικοι και δήμος ζητούν να ολοκληρωθεί άμεσα η Αττική οδός και ο δρόμος Γαλατά - Επιδαύρου και να ληφθούν μέτρα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το δε πορθμείο δε λειτουργεί μετά τις 8 το βράδυ. Με δεδομένη και τη μη ολοκλήρωση του δρόμου Γαλατά - Επιδαύρου, η περιοχή είναι αποκλεισμένη. «Σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας - τονίζουν οι βουλευτές - ο πολίτης καλείται να πληρώσει 150 ευρώ για τη μεταφορά του».

Σε ό,τι αφορά τα σφαγεία, τα οποία έκλεισαν πριν από τρία χρόνια, για να επαναλειτουργήσουν χρειάζονται περίπου 300 εκατομμύρια δραχμές τα οποία ο δήμος αδυνατεί να πληρώσει. Το αποτέλεσμα είναι οι κτηνοτρόφοι να υποχρεώνονται να πάνε σε άλλα σφαγεία ή να παρανομούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ