Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ
«Ασπιρίνες» τα εγγειοβελτιωτικά έργα

Ως «ασπιρίνες» για τη δήθεν αντιμετώπιση του προβλήματος χαρακτήρισε τα προτεινόμενα μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, θέμα το οποίο συζητήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρτας, ο Β. Ζιώβας, εκ μέρους της ΝΑΣ. Υπογράμμισε ότι από το 1961 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό και αναγκαίο εγγειοβελτιωτικό έργο, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων οδηγούν ολόκληρο το νομό και την εύφορη πεδιάδα της Αρτας σε μαρασμό.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, σημείωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, είναι απαραίτητο να αγωνιστεί και να διεκδικήσει μαζί με τους αγρότες του νομού την εκτέλεση όλων εκείνων των απαραίτητων έργων για να ξεφύγει ο νομός από αυτό το τέλμα. Και κάλεσε το λαό της Αρτας να καταδικάσει πολιτικά όλους εκείνους που τον εμπαίζουν. Γιατί μόνο εμπαιγμός, τόνισε ο Β. Ζιώβας, μπορεί να θεωρηθούν, για παράδειγμα, οι δηλώσεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στο νομό σχετικά με την περιβόητη δρομολόγηση κατασκευής των εγγειοβελτιωτικών έργων που έχει καταντήσει ένα νέο γεφύρι της Αρτας.

Την άποψη ότι τα προτεινόμενα μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα (με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου) σε καμία περίπτωση δε λύνουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός, υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Δ. Ζαχαριάς από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων. Τόνισε, ακόμα, ότι στο νόμο της Αρτας τόσο ο τομέας της άρδευσης όσο και εκείνος της στράγγισης, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ