Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Θράσος δίχως όρια!

Το θράσος τους δεν έχει όρια! Ο λόγος για τον εκλεκτό της ΝΔ δήμαρχο Περάματος Ι. Λαγουδάκο και την πλειοψηφία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι αφού την περασμένη Δευτέρα ανάγκασαν τους δημοτικούς συμβούλους να συνεδριάσουν υπό καθεστώς αστυνομοκρατίας, τώρα - και βέβαια κάτω από τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε το «κατόρθωμά τους» - προσπαθούν να ζητήσουν από πάνω και τα ρέστα.

Με χτεσινό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από... το «γραφείο Δημάρχου»... εξηγούν ότι ο αστυνομικός καλέστηκε να παραστεί στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου «μετά από εισήγηση της νέας Δημοτικής Αρχής», επειδή «ένας μεγάλος αριθμός δημοτών του Ανω Περάματος θεωρεί ότι αδικήθηκε από τον πρώην δήμαρχο»! «Πολλοί από αυτούς - συνεχίζει - επιχειρούν επίθεση στον προηγούμενο Δήμαρχο Γ. Πατσιλινάκο η οποία χωρίς παρουσία αστυνομικών οργάνων και μόνο με τις δυνάμεις του νέου Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να αποφευχθεί»!

Βέβαιαμ, η αλήθεια, η οποία μάλιστα έχει καταγραφεί και στα πρακτικά, είναι ότι ο αστυνομικός επιτέθηκε στους δημότες και μάλιστα με εντολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπιλίρη. Ο πρόεδρος διέταξε τον αστυνομικό να πετάξει έξω από την αίθουσα βιαίως, τον δημότη Λ. Τσαγκά, μέλος της Επιτροπής Οικιστικού του δήμου και αντιπρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περάματος και γύρω Δήμων «Ο ΙΚΑΡΟΣ»! Ο άνθρωπος εκδιώχτηκε από την αίθουσα επειδή τόλμησε να διαφωνήσει με τις επιλογές του δημάρχου και των Δημοτικών του Συμβούλων, σχετικές με την έκδοση παραχωρητηρίων σε αυθαίρετα κτίσματα της περιοχής ακριβώς του Ανω Περάματος!

Ομως, εκτός από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που ξεπερνά τα όρια της αυτογελοιοποίησης, στο δελτίο Τύπου τού Ι. Λαγουδάκου, διαφαίνεται και έμμεση απειλή με τη γνωστή μέθοδο των δήθεν... «αγανακτισμένων πολιτών», σε βάρος του Ι. Πατσιλινάκου, αλλά και άλλων πρώην δημοτικών συμβούλων της αγωνιστικής παράταξης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη» που αναφέρονται και μάλιστα ονομαστικά, στο κείμενο!

Η αγωνιστική παράταξη από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει ότι τις πρακτικές που «εγκαινιάζει» η νέα Δημοτική Αρχή, έχει να τις δει το Πέραμα πριν από τη μεταπολίτευση και ότι αυτές εντάσσονται στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το δραστικό χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών του εργαζόμενου λαού. Η παράταξη κάνει επιπλέον σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους ενέργειες και ότι μαζί με το λαό του Περάματος θα συνεχίσει τον αγώνα για Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των δημοτών, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ