Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΤΣΙ.-- Τουλάχιστον δύο άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από βόμβα που τοποθέτησαν άγνωστοι στο Πακιστάν, έξω από κτίριο με γραφεία εταιριών στο Καράτσι. Πριν μία εβδομάδα επίθεση σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Κουέτα κόστισε 53 ανθρώπινες ζωές.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο επίσημος απολογισμός των δύο προχτεσινοβραδινών σεισμών (5,6R και 5,8R) στην περιοχή Ζαρίν Ντασχτ του Ιράν κάνει λόγο για ένα νεκρό και 20 τραυματίες, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο IRNA. Αρχικώς, διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν μεταδώσει ότι οι νεκροί στην ευτυχώς αραιοκατοικημένη πληγείσα περιοχή ήταν 3.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τεραστίων διαστάσεων καταστροφές προκαλούν οι πλημμύρες από τα τέλη Μάη στην Κίνα. 569 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 51.000 έχουν τραυματιστεί, 2,29 εκατ. εγκατέλειψαν τις εστίες τους, ενώ οι πληγέντες με διάφορους τρόπους εγγίζουν τα 140 εκατομμύρια.

ΧΑΪΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ.-- Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η κυβέρνηση του κρατιδίου Αντρα Πραντές της Νότιας Ινδίας μετά τους θανάτους 84 παιδιών από επιδημία εγκεφαλίτιδας. Πέρσι δεν είχε αναφερθεί κανένα κρούσμα της ασθένειας, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, γεγονός που αποδόθηκε στα φάρμακα που διανέμονται για πάνω από 20 χρόνια στην περιοχή.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Σε στρατιωτική παρέμβαση στα νησιά του Σολομώντα προβαίνει η κυβέρνηση Χάουαρντ της Αυστραλίας, με πρόσχημα «την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης» στο χειμαζόμενο από δράση εγκληματικών συμμοριών νησί του Ειρηνικού. Την αποστολή ζήτησε η κυβέρνηση, που ετοιμάζεται να περάσει νόμο (!) που θα επιτρέπει τη δράση ξένων στρατευμάτων στη χώρα, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για ξεπούλημα της χώρας και την Αυστραλία ότι επιδιώκει ρόλο «σερίφη της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ