Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχι στις αυταπάτες

Ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα στους Γόννους Λάρισας

Σε μεγάλη συγκέντρωση στους Γόννους της Λάρισας μίλησε ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ. Μιλώντας για τα αγροτικά προβλήματα, ο ομιλητής τόνισε ότι με τις αναθεωρήσεις της ΚΑΠ και τις συμφωνίες του ΠΟΕ, οι οποίες είναι η μία χειρότερη από την άλλη, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες.

Ούτε βέβαια με κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές κυβερνήσεις μπορούν να αποφύγουν οι αγρότες το ξεκλήρισμα. Ιδιαίτερα η αναθεώρηση της ΚΑΠ, επισήμανε, είναι η χαριστική βολή για πολλούς μικρομεσαίους αγρότες. Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Πρέπει να ανατρέψετε αυτές τις πολιτικές, αν θέλετε να μείνετε στα χωριά σας, για να μην οδηγηθείτε στις στρατιές των ανέργων στις πόλεις».

Ο Τ. Τσιόγκας τόνισε ότι όλες οι υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού πρέπει να είναι αναβαθμισμένες, δημόσιες και δωρεάν για όλους. Ζήτησε την αλλαγή του νόμου του ΟΓΑ, έτσι ώστε να συνταξιοδοτούνται στα 60 χρόνια οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες και την ψήφιση νέου νόμου για τον ΕΛΓΑ, ώστε να παρέχει πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη κατάργησης των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας για όλα τα αγροτικά προϊόντα, της αλλαγής του συστήματος τιμών και επιδοτήσεων και της ανάδειξης του παραγωγικού συνεταιρισμού σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.

Στη συνέχεια ο Τ. Τσιόγκας μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει και το Νομό Λάρισας, υπογραμμίζοντας ότι, το τελευταίο διάστημα, έχουμε κλείσιμο κι άλλων επιχειρήσεων κι άλλες μαζικές απολύσεις εργαζομένων. Εκτιμώντας ότι κανένας εκσυγχρονισμός δε γίνεται που να αφορά στη βελτίωση της ζωής του λαού, τόνισε πως κάθε σενάριο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου γίνεται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του δικομματισμού. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών δύναμης των πολιτικών κομμάτων, με την ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ