Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύγχρονο «Γεφύρι της Αρτας» και τα έργα Σμοκόβου!

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων με Ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Ενα ακόμη έργο για την άρδευση της Θεσσαλίας - το έργο της λίμνης Σμοκόβου - παραπέμπεται με κυβερνητική ευθύνη στις ελληνικές καλένδες, λόγω έλλειψη χρηματοδότησης! Την καταγγελία αυτή κάνουν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος, οι οποίοι ζητούν να πληροφορηθούν, αν το έργο θα χρηματοδοτηθεί απρόσκοπτα και αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε νέες εργολαβίες άρδευσης από τη λίμνη, ώστε οι αγρότες να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το σπάνιο αγαθό - όπως έχει γίνει - το νερό για τις καλλιέργειές τους.

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι και οι φορείς της Καρδίτσας - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - από το γεγονός ότι το έργο της λίμνης Σμοκόβου έχει σταματήσει λόγω μη χρηματοδότησής του από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μάλιστα, σε μια περιοχή όπως ο Νομός Καρδίτσας, που μαστίζεται από την ανεργία, πάνω από τριάντα εργάτες, εξειδικευμένοι στο έργο, πετάχτηκαν στο δρόμο εδώ και 15 μέρες, χωρίς να τους καταβληθούν δεδουλευμένα δύο μηνών.

Η υπόσχεση της υπουργού για άρδευση τον Ιούλιο και Αύγουστο 2003 του κάμπου Λεονταρίου - Αχλαδιάς μέσα από ανοιχτά κανάλια - τάφρους - ματαιώνεται επ' αόριστο, όπως ματαιώνεται επ' αόριστο και η άρδευση με κλειστό κύκλωμα των 6.000 στρεμμάτων του ίδιου κάμπου και παρά τη συμβατική υποχρέωση για παράδοση του έργου το 2004.

Το σταμάτημα των εργασιών στα έργα κεφαλής και κλειστού κυκλώματος και η απόλυση των εργαζομένων σ' αυτά - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής και επιβάλλεται όχι μόνο η άμεση χρηματοδότηση του έργου, χωρίς διακοπές, αλλά και η προκήρυξη νέων εργολαβιών για τα υπόλοιπα 244.000 στρέμματα. Οι μελέτες όλες υπάρχουν. Χρειάζεται πολιτική βούληση για προτεραιότητα και αποπεράτωση του έργου, ώστε το νερό της λίμνης Σμοκόβου να μη χύνεται στη θάλασσα, οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τη δουλιά τους και η περιοχή, καθαρά αγροτική και φθίνουσα, να πάρει ανάσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ