Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Μαζί να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας»

Ανοιχτή πρόσκληση των μεταναστών σε όλους τους Ελληνες εργαζόμενους να συμμετάσχουν την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιούλη στη συγκέντρωσή τους στην Ομόνοια

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλη την ελληνική κοινωνία, «σε ομάδες, οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα», απευθύνει γι' αυτή την Πέμπτη η Συντονιστική Επιτροπή Μεταναστευτικών Κοινοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Οργανώσεων Ελλάδας. Οι μετανάστες καλούν τους Ελληνες να συγκεντρωθούν την Πέμπτη, 17 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας και από κει να πορευτούν προς τη Βουλή, για να διεκδικήσουν μαζί όλα όσα δικαιούνται, για να υπερασπιστούν όλα όσα η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προτίθεται να καταργήσει, «για να χτίσουμε τη δική μας πρόταση και όχι να προσδιοριζόμαστε μόνο από την αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική».

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει ότι «τη λύση στα προβλήματά μας τη βλέπουμε μόνο στην οργάνωση των μεταναστών και στο συντονισμό όλων των μεταναστευτικών κοινοτήτων για την κοινή μας υπόθεση», αφού τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εσωτερικό επίπεδο η πολιτική απέναντι στους μετανάστες γίνεται ακόμα πιο εχθρική. Απ' την άλλη επισημαίνει ότι οι μετανάστες, που αποτελούν ήδη το 30% του εργατικού δυναμικού της χώρας, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν - αντιθέτως μάλιστα - με τους Ελληνες εργαζομένους. «Κάθε πλήγμα στα δικαιώματά μας (εργασιακά, ατομικά, κοινωνικά) είναι παράλληλα κι ένα χτύπημα στα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων. Γι' αυτό και ο αγώνας μας είναι και δική τους υπόθεση, τα προβλήματα των μεταναστών είναι και δικά τους. Και πάνω σε αυτή τη βάση χτίζεται η αλληλεγγύη μεταξύ μας», τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα των μεταναστών.

Οι μετανάστες με τη συγκέντρωσή τους θα απαιτήσουν η σύμβαση εργασίας και τα ένσημα να μην αποτελούν προϋπόθεση για την παραμονή τους στη χώρα μας, ενώ η άδεια εργασίας και παραμονής να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για αναζήτηση εργασίας. Επίσης ζητούν να ενοποιηθούν οι δύο αυτές διαδικασίες, όπου απαιτούνται τα ίδια δικαιολογητικά, έτσι ώστε να μη γιγαντώνεται η γραφειοκρατία. Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι η άδεια παραμονής να ισχύει για 3 χρόνια τουλάχιστον, να καταργηθεί το παράβολο και να είναι ανοιχτή η διαδικασία νομιμοποίησης, χωρίς αποκλειστικές προθεσμίες, για όλους τους μετανάστες που ήταν μέχρι τις 2 Ιούνη στην Ελλάδα. Τέλος, απαιτούν τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ανήκουν στην τρίτη ηλικία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ