Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Συλλαλητήριο, αύριο, Πέμπτη, για τη νομιμοποίηση

Στις 7.30 το απόγευμα η συγκέντρωση των μεταναστών στην Ομόνοια, απ' όπου θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Στο πλευρό τους θα βρίσκονται δεκάδες συνδικάτα και Ελληνες εργαζόμενοι

Εχουν μεταφράσει την ανακοίνωσή τους σε όλες σχεδόν τις γλώσσες, το ίδιο έχουν κάνει και με την αφίσα τους, επισκέπτονται καθημερινά χώρους εργασίας, αλλά και τόπους όπου μαζεύονται μετανάστες μετά τη δουλιά τους, για να προπαγανδίσουν όσο καλύτερα μπορούν την αυριανή συγκέντρωσή τους. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Κοινοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Οργανώσεων Ελλάδας κυριολεκτικά «σαρώνουν» αυτές τις μέρες εργοστάσια, καφενεία, στέκια, οικοδομές για να γεμίσει αύριο, στις 7.30 το απόγευμα, η πλατεία Ομονοίας από τους ανθρώπους της ξενιτιάς, για να δυναμώσει η φωνή των μεταναστών, να μπορεί να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας.

Παράλληλα, οι μετανάστες απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλη την ελληνική κοινωνία, «σε ομάδες, οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα», αφού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, «κάθε πλήγμα στα δικαιώματά μας (εργασιακά, ατομικά, κοινωνικά) είναι παράλληλα κι ένα χτύπημα στα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων. Γι' αυτό και ο αγώνας μας είναι και δική τους υπόθεση, τα προβλήματα των μεταναστών είναι και δικά τους. Και πάνω σε αυτή τη βάση χτίζεται η αλληλεγγύη μεταξύ μας». Ηδη συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή έχουν δηλώσει το ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, η Ομοσπονδία Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος Ελλάδας και η Πανελλήνια Οργάνωση Λογιστών. Στη συγκέντρωση εκπρόσωποι των συνδικάτων θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Τα αιτήματα, για τα οποία παλεύουν οι μετανάστες είναι: Η σύμβαση εργασίας και τα ένσημα να μην αποτελούν προϋπόθεση για την παραμονή τους στη χώρα μας, ενώ η άδεια εργασίας και παραμονής να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για αναζήτηση εργασίας. Επίσης, ζητούν να ενοποιηθούν οι δύο αυτές διαδικασίες, όπου απαιτούνται τα ίδια δικαιολογητικά, έτσι ώστε να μη γιγαντώνεται η γραφειοκρατία. Η άδεια παραμονής να ισχύει για 3 χρόνια τουλάχιστον, να καταργηθεί το παράβολο και να είναι ανοιχτή η διαδικασία νομιμοποίησης, χωρίς αποκλειστικές προθεσμίες, για όλους τους μετανάστες που ήταν μέχρι τις 2 Ιούνη στην Ελλάδα. Τέλος, απαιτούν τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ανήκουν στην τρίτη ηλικία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ